Hirdetés

Borderlands 3 - ezért nem tért vissza Troy Baker Rhys szerepében

|

Az ikonikus szinkronszínész elmondta, hogy ő nagyon szeretett volna visszatérni, de a Gearbox nem teremtette meg számára a megfelelő feltételeket.

Hirdetés

Ha rendszeresen játszotok videojátékokkal, akkor szinte biztos, hogy hallottátok már Troy Baker hangját, hiszen elképesztően sok népszerű projektben vett már részt, melyek közül talán a The Last of Us Joelje a legismertebb, de szerepelt már az Uncharted, a Batman, a Shadow of Mordor vagy a World of Warcraft szériákban is. Egyik kedves szerepe volt Rhys a Telltale-féle Tales From the Borderlandsből. Ez a karakter a Borderlands 3-ban most ismét feltűnt, de a színész már áprilisban elárulta, hogy nem ő adja majd a hangját.

Hirdetés

A rajongók a Twitteren kérdezték meg a Gearbox fejesét, Randy Pitchfordot, hogy miért nem hallhatjuk Bakert a sorozat harmadik epizódjában, amire a CEO csak annyit írt, hogy ő azt az infót kapta, hogy a színész visszautasította a szerepet, viszont szerinte nincs nagy jelentősége a dolognak, ugyanis Rhys teljesen más módon tér vissza, mint ahogy a Talesben láthattuk:

A színész egy interjúban elmondta, hogy ő soha nem utasította vissza a szerepet és furcsának tartja, hogy Pitchford nem ellenőrzi az infókat, amiket utána közzétesz az interneten. A VG24/7 nevű portálnak sikerült elkapnia Bakert egy rajongói rendezvényen, nekik pedig bővebben is kifejtette, hogy milyen okok álltak a dolog hátterében.

"Szóval megkerestek és megkérdezték, hogy akarom-e csinálni, mire én azt válaszoltam, hogy abszolúte. Ezután pedig lehetetlenné tették, hogy eljátszhassam a szerepet. Ennek semmi köze nincs a pénzhez, ezt szeretném leszögezni. Szimplán csak olyan módon intézték a dolgokat, hogy én egyszerűen nem vállalhattam el. De sohasem mondtam nemet."

- nyilatkozta Baker. Miután a riporter rákérdezett, hogy mik voltak ezek az ellehetetlenítő tényezők, a színész azt válaszolta, hogy a Gearbox nem volt hajlandó szakszervezettel dolgozni, márpedig ő soha nem vállal el olyan munkát, ami mögött nem áll szakszervezet. Az elmúlt időkben a videojátékiparban is nagyon fontos téma lett az, hogy ki képviselje a benne dolgozók érdekeit, ezzel a témával egy külön cikkben mi is foglalkoztunk. 

Troy Baker egyébként elmondta, hogy nem haragszik a stúdióra, hiszen Rhys teljesen megváltozott, de azért maradt benne egy tüske, mert kedvelte a karaktert és szeretett volna újra a bőrébe bújni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)