Hirdetés

Borderlands: Game of the Year Edition teszt - felrázva, nem keverve

|

A legelső Borderlands felújított verziója többek között 4K- és HDR-támogatást is kapott. Megéri pótolni.

Hirdetés

Valószínűleg tényleg csak az nem hallott még az utóbbi tíz évben a Borderlands szériáról, aki egy barlangban éli az életét. Barlangokba viszont nem viszi ki a postás a GameStar magazint sem, úgyhogy sajnos nem mi leszünk azok, akik informálják ezeket a pajtásokat arról, hogy pontosan tíz esztendővel az első rész megjelenése után a Gearbox előállt a felújított kiadással, azaz a Borderlands: Game of The Year Editionnel.

Hirdetés

Még csinosabb lett a babám

Alapvetően a 2009-es Borderlands sem volt csúnya játék, a cel-shading technológiát használni nagyon okos döntés ilyen szempontból, hiszen remekül tudnak öregedni az ilyen grafikai irányzatot választó címek. Így végeredményben 4K felbontás ide, HDR-támogatás oda (utóbbi egyébként csak konzolon elérhető, PC-n nem), bár kétségtelenül szebb lett a játék mint valaha, azért nem a látványvilág tuningolása lesz az, amitől egyből eldobjuk az agyunkat - persze ettől még mindenképpen jár érte a piros pont. A filctollal vastagon beírt nagy ötöst viszont azért tudom kiosztani a fejlesztőknek, mert apró, de annál sokkal fontosabb változtatásokkal tették még élvezetesebbé az első Borderlandset. Immár ugyanis egy tisztességes minimap csücsül képernyőnk jobb felső sarkában, nem kell tehát az iránytűvel szerencsétlenkednünk.

Ugyancsak örömmel fogja mindenki fogadni az inventoryt érintő változtatásokat: a második epizód mintájára végre ki lehet jelölni külön azokat a cuccokat, amiket csak el szeretnénk majd adni a kereskedőknek. Legfontosabb újdonságként pedig a cooplehetőségek kibővítését fogjuk üdvözölni: mostantól nemcsak párosával irthatjuk a Pandora rondaságait és kutathatjuk a bolygó titkait, hanem négyfős csapatokba is verődhetünk. Dupla annyi játékossal pedig természetesen az élmény is fokozódik.

Régi motorosoknak ennél több kell

Kapunk még pár új legendás flintát is, de ennél sokkal érdekesebb a főboss kérdése, akire inkább csak kellemetlen szájhúzással emlékszünk vissza; nem ő volt az első rész legfényesebben ragyogó csillaga, na. Szépen meg is ígérték nekünk, hogy alaposan átgyurmázzák az összecsapást vele, és egy sokkal komolyabb, nehezebb harcot kínál majd a Borderlands: Game of The Year Edition. Nos, ennek végül az ellenkezőjét sikerült összehozni, a rondaság könnyebben kifektethető, mint eddig valaha.

Tíz év elteltével is változatlanok a Borderlands erényei, nem véletlen, hogy azóta is ekkora népszerűségnek örvend az egész széria, és idén szeptemberben már a harmadik számozott epizódot fogja leszállítani nekünk a Gearbox csapata. A most kiadott Borderlands: Game of The Year Edition viszont szerintem már elég kis célközönségre lesz képes csupán lőni, mivel akit eddig is érdekelt a játék, azt valószínűleg nem az tartotta vissza a végigjátszástól, hogy a The Handsome Collectionben csak a Borderlands 2 és a Borderlands: The Pre-Sequel kapott helyet minden DLC-vel felvértezve - ez egyébként a Game of The Year Editionre is igaz, mind a négy bővítmény, tehát a The Zombie Island of Dr. Ned, a Mad Moxxi's Underdome Riot, a The Secret Armory of General Knoxx és a Claptrap's New Robot Revolution is benne foglaltatik. Ha valamilyen faramuci csoda folytán mégis kimaradt volna a játék az életetekből, vagy esetleg így akarnátok ismételni a harmadik rész előtt, akkor mars megvenni a Game of The Year Editiont, hiszen 30 eurónál, illetve konzolon nagyjából 9 ezer forintnál egy petákkal sem kérnek többet érte.

Borderlands: Game of the Year Edition
Remek előétel a Borderlands 3-ra várva, de ennél nem több.
Ami tetszett
  • Minimap és újragondolt inventory
  • 4K felbontás és HDR
  • Négyfős coop
  • Még mindig piszok szórakoztató
Ami nem tetszett
  • Az utolsó bosson nem sikerült javítani
  • Veteránoknak nem kínál elég újdonságot
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)