Hirdetés

Borderlands: The Pre-Sequel - hogy kerülnek ide más játékok?

|

A Gearbox sorozatának legújabb epizódja is rengeteg utalást rejt. Van itt minden a Mariotól a Star Wars droidokon keresztül a Halóig.

Hirdetés

A Kotaku összegyűjtötte az easter eggeket a Borderlands: The Pre-Sequelből. A lenti felsorolás egyáltalán nem biztos, hogy teljes, sőt! Csalódnánk is az egyik kedvenc lövöldénkben, ha nem lenne még elrejtve benne néhány apróság.

Kezdésnek mindjárt itt van egy Super Mario ihlette szoba, hatalmas csövekkel és pixeles kockákkal. Annyira retro a dolog, majdnem rosszul érezzük magunkat, hogy mindezt csúnyán össze kell majd véreznünk. De csak majdnem.

A következő videóban a Toy Storyból ismerős Buzz Lightyearrel fut össze a játékos, vagy legalábbis valakivel, aki nagyon hasonlít az ismert figurára. Bár alapból vicces a felállás, sajnos ennek a poénnak szomorú vége van.

Valószínűleg rengeteg klasszikus sci-fikért rajongó fejlesztő ül a Gearboxnál, mivel egy összetéveszthetetlen villanást bújtattak el a Borderlandsben. A most következő videó vége mindenkit emlékezetet arra, hogy mekkora csoda is a 2001: Űrodüsszeia.

Ezek után az már csak laza kikacsintás, hogy Mad Moxxi kocsmájában van két sisakos csávó a DJ pultnál, akik rettenetesen emlékeztetnek minket a Daft Punk duójára.

Természetesen Star Wars utalás is van, ami mindjárt úgy kezdődik, hogy kapunk egy küldetést „Ezek azok a droidok” címmel. Együtt lóghatunk R2-D2 és C-3PO helyi másaival, Leia hercegnővel vagy Obi-Wan Kenobival. Persze itt mindnyájuk robot.

A Star Wars előzmény trilógiájának első részét idézi a játékban található pod racing is. Illetve pop racing. Ami nem is igazán verseny.

A végére egy Halo utalás is belefért. Ismét csak Mad Moxxi kocsmájában találunk rá erre a kedves kis figurára az egyik székben. Ismerősnek tűnik? Ez valószínűleg azért van, mert ő Master Chief. Csak kevésbé halálos kiszerelésben.

Találtatok még valamit, amit esetleg itt nem soroltunk fel? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)