Hirdetés

Börtönbe kerülnek a Valve-hez és a Microsofthoz betörő hackerek

|

Az FBI letartóztatott négy fiatalt, akik amerikai stúdióktól és a hadseregtől loptak titkosított adatokat.

Hirdetés

A hackerek egyre nagyobb problémákat okoznak a világban és ezzel együtt a rendfenntartó szervek is egyre komolyabban veszik őket. A négy elkapott fiatalból példát statuálnak.

Állítólag a srácok információkat loptak az Xbox One-ról, mielőtt azt bemutatta volna a Microsoft, illetve a Call of Duty: Modern Warfare 3 és a Gears of War 3 titkosított fájljait is eltulajdonították, sőt, a hadsereg helikopterpilóta-képző szoftverét is megszerezték és a Valve-hez is betörtek. Összesen 18 ponton sértették meg a törvényt és olyan komoly vádakkal néznek szembe, mint a számítógépes visszaélés, a szerzői jogok megsértése, a személyazonosság-lopás és titkosított adatok eltulajdonítása. 

Amíg a 28 éves Sanadodeh Nesheiwat (New Jersey) és a 22 éves Ontario-i David Pokora bűnösnek vallotta magát, addig a Maryland-i Nathan Leroux és a csak 18 éves Austin Alcala továbbra is tagad. Nesheiwat és Pokora január 15-én kezdheti meg letölteni a büntetését. Pakora állítólag az első olyan"külföldi" hacker, akit amerikai cégektől való titkosított adatok ellopásáért ítéltek el az országban. Akár öt évet és negyedmillió dollár büntetést is kaphat.

A vádirat Dan "SuperDae" Henry ügyét is megemlíti, aki az eBay-en igyekezett eladni az akkor még Durangóként ismert Xbox One kiszivárgott dolgait. Rá az ausztrál törvények vonatkoznak.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)