Hirdetés

Börtönbüntetés erőszakos játékokért

|

Öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtanák Nagy-Britanniában azt, aki felnőtteknek szánt játékot ad el kiskorúaknak.

Hirdetés

Digitális gyermekvédelmi stratégia kidolgozására készülnek Nagy Britanniában. Gordon Brown miniszterelnök megbízásából az ismert pszichológus, Tanya Byron egyszerre készül szigorításokra és felvilágosításra. Véleménye szerint a videojátékok és az Internet kiváló oktatási segédletek és képességfejlesztő eszközök lehetnek, ám az agresszív tartalmak el is torzíthatják a kiskorúak könnyen befolyásolható értékrendjét. A szakértő a legnagyobb gondot a szülők és gyermekeik között keletkezett digitális szakadékban látja. A nevelők szeretik otthon tudni csemetéiket, azzal azonban már nem foglalkoznak, hogy a konzol vagy PC előtt tespedő utódokra milyen veszélyek leselkednek a virtuális világban.

 

 

agg1.jpg

 

A fő feladat mindenképpen a tájékoztatás. A káros tartalmaktól védő alkalmazásokat ugyanis már régen feltalálták, ám a legtöbb szülő egyszerűen nincs tisztában azzal, hogyan kell használni a különféle gyerekzár-programokat. A javaslatok természetesen kiterjednek a játékforgalmazásra is. Byron egy egész Európában használatos, egységes emblémarendszer bevezetését szorgalmazza, és komoly pénzbüntetéssel, vagy akár öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtaná azt, aki nem megfelelő tartalmat ad el kiskorúaknak. A Nagy-Britanniában évi 800 millió fontos bevételt hozó iparág szabályozása jelenleg csak a szélsőségesen agresszív játékokra - azaz a teljes halmaz 2 százalékára, lásd Manhunt vagy GTA - terjed ki, így bőven van még min változtatni...

 

 

agg2.jpg
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)