Hirdetés

20 év börtönre ítélték a 2017-es halálos swatting egyik vádlottját

|

A hamis vészhívásnak az lett a következménye, hogy egy ártatlan ember az életét vesztette.

Hirdetés

Régebben mi is beszámoltunk arról, hogy az Egyesült Államokban komoly tragédia lett egy szívatásból, amikor is egy játékos vészhelyzetre hivatkozva kihívta a hatóságokat egy wichitai férfi, Andrew Finch házához. A bíróság most ítéletet hozott az ügyben és komoly büntetést szabott ki az egyik vádlottra.

Hirdetés

A swatting egy nem túl vicces szívatási forma, amely során az elkövető hamis okok miatt kihívja a rendőrséget valaki máshoz, de korábban még nem igazán voltak súlyosabb problémák emiatt. 2017-ben azonban a telefonhívás után kiérkező rendőrök lelőttek egy 28 éves ártatlan embert, ebből pedig értelemszerűen óriási botrány kerekedett.

A bíróság most 20 év börtönre ítélte a 26 éves Tyler Barriss-t a halálos kimenetelű swatting miatt. Az áldozatot lelövő rendőr nem kapott büntetést.

Reméljük ezek után senkinek nem jut majd eszébe hasonló "vicceskedés".

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)