Hirdetés

BREAKING: készül a következő The Witcher-játék, új motort kap a folytatás

|

Unreal Engine 5-re vált a következő The Witcher, amit most jelentett be a CDPR.

Hirdetés

"The Witcher - A New Saga Begins" - elég volt ennyit felvésnie a CD Projekt RED-nek egy hóba süppedő medálos képre (hiúznak vagy macskásnak tűnik, váltunk tehát a farkas iskoláról egy másikra), és annyian rohamozták meg a Facebook-posztban szereplő linket, hogy perceken át teljesen elérhetetlen volt a nagy bejelentéshez tartozó weboldal.

Ha viszont azok közé a szerencsések közé tartoztok ti is, akiket végre-valahára beengedett a weboldal, láthattátok, hogy a CDPR gyakorlatilag robbantotta a bombát: készül a következő The Witcher-játék, ami egyúttal egy új saga kezdete lesz.

Erős utalás ez arra, hogy immár nem Ríviai Geralt lesz a főszereplőnk, de más érdekességeket is elárult a folytatás kapcsán a stúdió.

Hirdetés

Kiderült például az, hogy elengedik a REDengine-t, és áttérnek az Unreal Engine 5-re, egyúttal belefognak egy több évre kiterjedő együttműködésbe az Epic Games csapatával. Ez azért különösen fontos, mert így nem csak licencelni fogják az UE5 grafikus motort, hanem technikai, fejlesztői támogatást is kapnak hozzá, illetve a jövőben az ezt követő Unreal Engine verziókhoz is.

Egyelőre ennyi, amit tudni lehet. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, de az teljesen bizonyos, hogy még hosszú évekre vagyunk a következő The Witcher-játék megjelenésétől. A REDengine elhagyása viszont mindenképp örömteli hír, így talán nem futunk bele még egy Cyberpunk 2077 szintű technikai fiaskóba. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Érdemes megjegyezni, hogy csak az új The Witcher-játék és a CDRP következő munkái esetében történik meg a nagy váltás, a Cyberpunk 2077 jövőbeli kiegészítői nem az Unreal Engine 5-öt fogják használni, hanem még mindig a REDengine-t. Az Epic-kel kötött megállapodás egyben nem jelenti, hogy a játék csak az Epic Games Store-ban lesz elérhető, emiatt egyelőre nem kell aggódnunk - biztos, hogy a GOG-on is megvásárolhatjuk majd.

Mindezekkel párhuzamosan egyébként Jason Slama bejelentette, hogy ő lesz az új The Witcher epizód rendezője. Slama korábban a Ubisoft játékain dolgozott programozóként (például a Prince of Persia: The Forgotten Sandsen és az Assassin's Creed III-on), majd a The Witcher 3: Wild Hunt és annak kiegészítői esetében is programozói feladatokat látott el. Rendezőként a 2017-es Gwent: The Witcher Card Game-mel debütált. Cseppet sem lesz tehát neki idegen ez a világ.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)