Hirdetés

Breaking: Max Payne és Max Payne 2: The Fall of Max Payne remake készül

|

A Rockstar Games és a Remedy Entertainment megállapodott a kultikus Max Payne széria első két részének teljes felújításáról.

Hirdetés

Tekintettel arra, hogy idén már tízéves lesz a Max Payne 3, okkal merülhetett fel a rajongókban a gondolat, hogy a jogtulajdonos Rockstar Games megfeledkezett a tragikus sorsú New York-i zsaruból lett testőrről. Azonban egy friss bejelentés minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy még távolról sem harangoztak a franchise-nak, ugyanis készül az első két rész, vagyis a Max Payne és a Max Payne 2: The Fall of Max Payne remake-je.

És hogy még nagyobb legyen az öröm, ugyanaz a stúdió dolgozik majd rajtuk, amelyik az eredeti kiadásokon is, miután sikeresen megállapodott ebben a Rockstar Games és a Remedy Entertainment. A két, kívül-belül megújuló klasszikust egyetlen játékba gyúrva képzelik el a felek, a technikai hátteret a Remedy Northlight motorja (Quantum Break, Control) képezi majd, míg a finanszírozásért a Rockstar felel. AAA kategóriás minőséget ígérnek, valamint PC-s, PlayStation 5-ös és Xbox Series X|S-es megjelenést.

Hirdetés

A megállapodás keretében a fejlesztők azt követően részesednek a bevételből, ha már megtérültek a fejlesztéssel, marketinggel, kiadással és terjesztéssel kapcsolatos költségek.

Sam Houser, a Rockstar Games társalapítójának a bejelentéshez csatolt nyilatkozatából világosan kiolvasható, hogy a klasszikusok felújítása a finnek ötlete.

"Rendkívül izgatottak vagyunk, amiért régi barátaink a Remedytől megkerestek minket az eredeti Max Payne játékok remake-jének tervével. Hatalmas rajongói vagyunk a Remedy munkásságának, alig várjuk, hogy játszhassunk az új változatokkal."

Ezt pedig már Tero Virtala, a Remedy ügyvezetője fűzte hozzá a bejelentéshez:

"Max Payne mindig is különleges helyet foglalt el a Remedy munkatársainak szívében, és tudjuk, hogy világszerte rajongók milliói éreznek hasonlóan. Nagyon izgatottak vagyunk, amiért újra együtt dolgozhatunk a Rockstar Gamesszel, és hogy új módon hozhatjuk vissza a játékosoknak az eredeti Max Payne játékok történetét, akcióját és atmoszféráját."

Mivel a projekt még csak az ötletelésnél tart, ezért gyaníthatóan csak évek múltán jutunk el a megjelenésig. A Remedy gárdája persze addig sem fog unatkozni, hiszen többek között a Control folytatásán és az ugyancsak sokak által várt Alan Wake 2-n is dolgoznak a srácok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)