Hirdetés

Brit sci-fi: RFID-implantátum a raboknak

|

A brit igazságügy a háziállatok vagy reptéri csomagok követésére használt RFID-kapszulákat ültetné a bűnözők testébe.

Hirdetés

A The Independent beszámolója szerint a brit Igazságügyi Minisztérium annak a lehetőségét vizsgálja, hogy miként használhatná fel a műholdas és rádiófrekvenciás technológiákat a bűnözők azonosítására és mozgásuk nyomon követésére. Az elképzelések szerint a jelenleg használt, bokára csatolható eszközök helyett egy chipet ültetnének az elítéltek karjába. Az RFID-chipek alkalmazása nemcsak a börtönökben szabadítana fel helyet, de az intézeteken belül is segítene a rend fenntartásában. Az ötlet - természetesen - heves reakciót váltott ki a jogvédőkből, akik szerint a következő logikus lépés akár a tisztességes polgárok "felcímkézése" is lehet.

 

Tovább a teljes cikkhez >>> 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)