Hirdetés

Brutális kalózkodás elleni törvényt fogadtak el

|

Spanyolországban vége a kalózkodásnak - ezzel a felkiáltással az egyik legszigorúbb törvényt fogadta el a kormány. A tiltakozás nagy, a kilátások borúsak.

Hirdetés

Nemrég még arról számoltunk be nektek, hogy az amerikai SOPA törvénytervezet mögül folyamatosan hátrálnak ki a támogatók (nyilván a bűn rossz PR veszélye miatt), de Spanyolországban nem merült fel ilyen kétség.

A lényeg az, hogy az Angeles Gonzalez-Sinde (kultúrális miniszter volt) nevével fémjelzett törvény értelmében Spanyolországban hamarosan 10 nap alatt le lehet állítani bármilyen weboldalt, amely szellemi jogokat sért (vagy amiről azt mondják, hogy sért). Csupán egyetlen bizottságnak kell elbírálnia a dolgokat, és ennyi. Ezek után a netszolgáltatóhoz fordulnak, vagy bíróság elé viszik az ügyet, és gyorsított menetben jön a likvidálás.

Ez persze érthető bizonyos szempontból, hiszen sokan sürgetik a kalózkodás elleni határozott fellépést, ami nyilván teljesen indokolt. De a cél érdekében megint az internet szabadsága kerül veszélybe, a szabad önkifejezéshez való jog sérül elég súlyosan - ezt mondják a tiltakozók, újságírók, szakértők, bloggerek. Az új törvény márciustól lép életbe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)