Hirdetés

Búcsúzik a Double Fine-tól a Monkey Island sorozat atyja

|

A szakmától ugyan nem távolodik el, de Ron Gilbert a továbbiakban nem a Double Fine köreiben folytatja karrierjét.

Hirdetés

Gilbert 2010 szeptemberében csatlakozott a Tim Schafer vezette stúdióhoz, hogy a LucasArts-ból való kiválásuk után több mint tíz évvel ismét közösen alkossanak valami maradandót.

Vitatható, hogy a The Cave valóban legendássá válhat-e, de mint az a 2013/02-es GameStarból is kiderül, nem lett azért olyan rossz. Mivel Schafer és Gilbert közös gyermeke már a maga útját járja, a The Secret of Monkey Island és megannyi zseniális alkotás megteremtője blogján tette közzé a jövőre vonatkozó terveit (nem mellékesen pedig a The Cave barlangjának teljes térképét).

Mindenekelőtt megköszönte az elmúlt két évet Timnek és a csapatnak, közölte velük, hogy hiányozni fognak, és bejelentette, hogy a továbbiakban néhány hónapig a Clayton Klauzlaric-kel közösen fejlesztett iOS-es játékán, a - nagy levegő - Scurvy Scallywags in The Voyage to Discover the Ultimate Sea Shanty: A Musical Match-3 Pirate RPG-n fog dolgozni, melyből az elkövetkezendő napokban képeket is közkézre bocsájt. Ha többet szeretnétek megtudni Ron Gilbert életéről és munkásságáról, a - még kapható - 2013/02-es GameStarban egy négy oldalas cikket olvashattok róla.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)