Hirdetés

Budapest Game Show - Összefoglaló

|

Nem dokumentáció, csak lényegi összefoglalás, hogy miről maradt le aki nem jött BGS-re. Akik voltak ugye tudják.

Hirdetés

Ha most azt mondom, hogy mindenkinek fizetek egy sört, akivel összefutottam szombaton a Budapest Game Show-n, akkor annak körülbelül az egész havi fizetésem látná kárát. A „sok sör vs. kevés fizu" már önmagában nem egészséges, ezért most önhatalmúlag visszavonom fenti eszmefuttatásom -és fizetésemelést is kérek-, nehogy valaki ajánlattételnek vegye. Egyébként is, ha a sört, rendezvénnyel akarunk pároztatni, akkor irány az Oktoberfest, mer' az azért van. Hogy innen hogy kanyarítom mondanivalóm a BGS 2008 mezsgyéjére, még az is rejtély.  Hmm... Egyszer volt, hol nem volt....

 

...volt egyszer október 25-e. Történelmet kedvelő „nézőinknek" esetleg 1956 ezen napja is beugorhat, amikor is a karhatalom, és a megzavarodott szovjet páncélosok gyilkos tüzében békés magyarok százai maradtak holtan a Kossuth téren. De mai történetünk nem erről szól. A dátum ezúttal 2008, a helyszín a Millenáris Park, a sztori pedig jóval vidámabb, mint a fenn említett história. Ez a nap a játékról szólt. Nem is! Inkább a játékosokról. Rólunk. Jó volt látni a tömeget; kicsiket-nagyokat és még nagyobbakat, ahogy a barátokkal összeverődve az egész rendezvényt magukévá tették. Őőő... Úgy értem bejárták a helyszínt és nyomták a játékokat... Izé... Nem úgy nyomták, hanem játszottak vele. Mármint a játékokkal... Jó mindegy, váltsunk témát!

 

Reggel kilenckor nyitott a banzáj, és kb. ez az első és utolsó kronologikus adat, amire még emlékszem. Nem voltam semmilyen szer hatása alatt -hova írjam?-, csak ha jól érzem magam, elfelejtek az órára pillantani.
Láttunk sok csodát! Az NFS: Undercover Boe és Zero tolmácsolásában került terítékre. Miután az őrjöngő tinilányokat egy készenléti vízágyúval lehűtötték, valószínűleg átázhattak a vezetékek, mert egyik pillanatról a másikra a kép és a hang kéz a kézben távozott. Ám a show-nak menni kell tovább, így a „Táncoljatok!" és a „Vetkőzzetek!" bekiabálások közül a fiúk az előbbit választották. Szerintem jól döntöttek, de a csajok az utóbbinak biztosan jobban örültek volna. Mindegy, majd jövőre.
Mazur kapta a Far Cry 2-t. Szépen, kimérten, tanárbácsisan beszélt. Érezni lehetett, ahogy az értékes információ és mérhetetlen élettapasztalat megtölti agyunk tudásért szomjazó szöveteit. Komolyan mondom, már féltem, hogy a végén ZH-t írat.
Ender a C&C Red Alert 3-mat mutatta be, ahogyan azt megígérte a videómeghívójában. A játék annyira nem érdekelt -csak belőle a nők! muhahaha...-, de jó volt nézni, ahogy játszanak rajta.
Szegény Helikopter nem kapott használható kulcsot a Call of Duty: World at War-hoz -pedig van valahol-, így be kellett érni az otthonról hozott ingame felvételekkel.  Azért mi még így is szeretjük...
Hogy ne csak nézzünk, mint a moziban a kihelyezett Xbox-okon és PC-ken legnagyobb mai címekkel (Fable II, Gears of War 2, FIFA 09, BiA: HH, és hasonló csekélységek) lehetett játszani, ami a terminálok előtti kígyózó sorokat elnézve jó döntésnek bizonyult a szervezők részéről. Őket is szeretjük.

Szép lányok, igényesen kialakított standok, izgalmas vetélkedők, nyeremények és játék, játék hátán. Igazából nem is kell többet mondani az idei Budapest Game Show-ról. Aki ott volt, az nem bánta meg hogy eljött. Ez a kis összefoglaló sem akar több lenni a BGS 2009 kedvcsinálójánál. Mert jövőre is lesz, az szinte biztos. Csak előtte szóljatok ránk, hogy vigyünk magunkkal fényképezőgépet, mert ezekért a fotókért a PC Dome-nak tartozunk hálával. :)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)