Hirdetés

Büntetés nélkül megúszta a bíróságon, de a FIFA-ból örökre kibannolták a rasszista játékost

|

Tavaly húsz Instagram-üzenetben sértegette az Arsenal egykori focistáját, mert az ő ikonkártyájával kapott ki Ultimate Team módban.

Hirdetés

Az EA egy életre kibannolta azt a 18 éves FIFA-játékost, aki tavaly májusban húsz Instagram-üzeneten át illette rasszista sértegetésekkel Ian Wrightot, az Arsenal egykori futballistáját. Tette mindezt azért, mert Ultimate Team módban Wright ikonkártyáját kijátszva kapott ki egy meccsen.

Patrick O'Brien tavaly bocsánatot kért és beismerte bűnösségét. Ezek után szabadon is távozhatott az eheti ítélethozatalkor, mert bizony bíróságig jutott az ügy. Wright Twitteren fejezte ki csalódottságát, nem tudja ugyanis, hogy ezek után akkor mi szolgálhat elrettentő példaként rasszista beszéd ellen.

Hirdetés

Az EA Sports ettől függetlenül is kitiltotta O'Brien FIFA-fiókjait, méghozzá örökre: az Eurogamernek eljuttatott közleményében David Jackson, a franchise alelnöke azt írja, Wright az EA Sports-család része, nagyra értékelik eddigi közreműködését és támogatásukról szeretnék őt biztosítani, a játékos viselkedése pedig minden szinten elfogadhatatlan, ezért hát úgy jártak el, ahogy azt saját Positive Play Charter irányelveik is meghatározzák ilyen esetekben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)