Hirdetés

Az idei Call of Duty nem fogy majd úgy, mint a Modern Warfare

|

Mindenki megnyugodhat, nem idén fog megtörni a sorminta, 2020-ban is érkezik majd új Call Of Duty epizód, azonban a kiadó már most elég óvatosan dobálózik az elvárásokkal.

Hirdetés

"Két biztos dolog van az életben, a halál és az adó." - mondta egykor Banjamin Franklin. Igen, ő mondta, hiába ismerik sokan az idézetet kizárólag a Ha eljön Joe Black című filmből, de most nem is ez a lényeg. Mindez ugyanis csupán azért jutott az eszembe, mert az említett frappáns idézet simán kiegészíthető lenne azzal is, hogy "... és minden évben megjelenik egy újabb Call of Duty". Nos, kapaszkodjatok meg: idén sem maradunk új epizód nélkül. 

Hirdetés

Egyelőre szinte semmit sem lehet tudni még a 2020-as CoD-ról, de a kiadó, vagyis az Activision eléggé visszafogottan nyilatkozott az új részről. Már most leszögezték ugyanis azt, hogy nem várnak el a következő epizódtól olyan számokat, mint amilyenekre a 2019-es Modern Warfare képes volt. Kétségtelen, hogy a tavalyi CoD nagyot ment (a GameStar szerkesztőségében is külön terápiás csoportba járnak már a masszív függőink), most pedig azt is külön aláhúzta a kiadó, hogy a 2018-as Black Ops 4 eladásaihoz képest a Modern Warfare mutatói százalékban mérve két számjegyű növekedésre voltak képesek, ami bizony valóban megsüvegelendő teljesítmény. 

Az egyelőre cím (valamint megnevezett fejlesztőcsapat) nélküli 2020-as új Call of Duty esetében azonban az Activision nem számít ilyen remek eredményekre, már most kijelentették, hogy az új rész nem fogja elérni a Modern Warfare sikerét - ez számokban kifejezve egyébként 2019 decemberével bezárólag egymilliárd dolláros bevételt jelent. A Modern Warfare játékosai immár 500 millió órát töltöttek multival, és közel 300 millió meccset nyomtak le, szóval nem csak anyagilag tekinthető sikeresnek a játék. 

Nyilván persze így sem kell majd szomorkodnia a kiadónak, elvégre a 2010-es évek alatt azokban az esztendőkben, mikor nem a GTA V vagy épp a Red Dead Redemption 2 debütált, mindig az aktuális Call of Duty lett a legjobban fogyó videojáték. Idén év végén kiderül, hogy a 2020-as CoD-nak sikerül-e annak ellenére hoznia ezt a papírformát, hogy még az Activision szerint sem lesz akkora durranás, mint a Modern Warfare volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)