Hirdetés

Call of Duty: Advanced Warfare - a Sledgehammernél sem bírják a nőgyűlölőket

|

Azt hittétek, nincs mára a #GamerGate-hez kapcsolódó hírünk? Tévedtetek.

Hirdetés

A Call of Duty sorozatba új életet lehelni kívánó Sledgehammer egyik fejese reagált a GamerGate-botrány kirobbanásának középpontjában álló Zoey Quinn nyilatkozatára. Quinn október végén hívta fel a játékfejlesztőket arra, hogy ítéljék el a nők elleni online gyűlölködést. Az Advanced Warfare egyik vezetője, Michael Condrey szerint az új CoD portáján szép rendet tartanak ebből a szempontból.

Alapvetően egyetértett Quinnel abban, hogy tenni kéne valamit a játékvilágban, "mint sok más területen a társadalomban, ahol az emberek nem tudnak viselkedni." Saját közösségüket viszont kifejezetten jónak találta ebből a szempontból: "A közösség egészét tekintve egy olyan egészséges légkörről és meggondolt emberekről beszélhetünk, mint akárhol máshol, akár a gaming világán kívül is" - mondta Condrey.

 

"Azokat a rajongókat, akikkel volt szerencsém kapcsolatba kerülni, egyáltalán nem mondanám gyűlölködőnek, vagy nőgyűlölőnek" - folytatta a BBC-nek adott interjúban. Azért pedig, hogy ez így is maradjon, aktívan tesznek. "Gyere játszani, szórakozz, barátkozz másokkal, gyere, építsd a közösséget, és hozz pozitív energiát! Gyűlölködő, gyalázkodó nyelvezet, helytelen logók - na ezekből nem kérünk. A Sledgehammernél, és az Advanced Warfare-rel kapcsolatban elég alacsony az ingerküszöbünk a gyűlöletkeltő viselkedéssel szemben" - zárta a vezető.

Ti mit tapasztaltatok, milyen ebből a szempontból a CoD-közösség?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)