Hirdetés

Nyugi, a Call of Duty nem fog beköltözni a Battle.netbe! Vagy de...

|

A Destiny 2 bejelentése után sokan azonnal azt vizionálták, hogy mostantól a Call of Duty is ott éktelenkedik majd a kedvenc Blizzard játékaik mellett, de a kiadó mindenkit megpróbált megnyugtatni. Nem sikerült.

Hirdetés

Doktor úr, segítsen, olyan határozatlan vagyok ma! Vagy nem is? - kb ez a vicc jutott eszembe, amikor megláttam a Blizzard hivatalos nyilatkozatát azzal kapcsolatban, hogy akkor most mi lesz a Call of Duty-val.

Tegnap óta tudjuk, hogy a Destiny 2 PC-s változata nem a Steamen, hanem a Battle.net launcherben (vagy Blizzard Appban, ha valaki ehhez ragaszkodik) fog lakni. Ez nyilván jó az Acitvisionnek, mert nem kell tejelniük a Valve-nek, meg aztán így könnyebb megfogni az Overwatch és WoW rajongókat. A döntés eléggé megosztotta a rajongótábort, sokan látni sem akarják itt a Destiny-t, egyesek pedig már attól rettegnek, hogy a Call of Duty is ide kerül ősztől. A Blizzard hivatalos nyilatkozatából kiderül, hogy:

A nem blizzardos játékok támogatását illetően kizárólag a Destiny 2-vel foglalkozunk.

Itt meg is nyugodhattunk volna, ha nem ez lett volna a következő mondat:

Leszámítva azokat az eshetőségeket, amikor szükség vagy lehetőség nyílik arra, hogy jövőbeli Activision játékokkal foglalkozzunk, nincsenek rövid- vagy hosszútávú terveink arra vonatkozóan, hogy külsős játékokat támogassunk.

Szóval kizárólag a Destiny 2. Hacsak az Activision nem kéri szépen, vagy nem fizet egy valag pénzt. Mert akkor esetleg mások is. Attól nyilvánvalóan nem kell tartani, hogy a Steamhez hasonlóan boldog-boldogtalan itt árulja majd a játékait, de azért a testvércégnek vannak privilégiumai.

Valószínűleg az egész dologgal kapcsolatban okosabbak leszünk, amint a Destiny 2 bekerül az alkalmazásba. Nyilván egész máshogy fog lecsapódni, ha csak beszúrják a Blizzard címek alá, mintha kiemelik egy teljesen új oldalra, ahová mások is elférnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)