Hirdetés

Call of Duty: Black Ops 4 - már nem sokáig leskelődhetünk az emote-okkal

|

Az új Call of Duty emote-botránya újabb bizonyíték arra, hogy a dörzsölt játékosok bármilyen mechanikát a maguk oldalára tudnak állítani.

Hirdetés

A Call of Duty széria legújabb része mindössze pár napja jelent meg, de azonnal akadt a játékkal egy érdekes probléma.

Hirdetés

A Call of Duty: Black Ops 4 legnagyobb dobása egyértelműen az új battle royale játékmód, a Blackout, ahol nehezen észrevehető, de annál nagyobb gondokat okoz a játék egyik funkciója. Mint ahogy minden műfajtársában, úgy a Black Ops 4-ben is van lehetőség a különböző emote-ok aktiválásra. Ezekkel a játékmenetet alapvetően nem befolyásoló mozdulatokkal tudjuk feldobni az eseménytelen pillanatokat, vagy megünnepelni egy-egy szép találatot. Az új CoD esetében viszont, ha nem is szándékosan, de mégis előnyhöz juttatja a ravaszabb játékosokat a funkció.

A Call of Duty továbbra is a belső nézetes játékmenetet preferálja, az emote-ok használatakor viszont automatikusan külső nézetbe vált a program, hiszen nem lenne túl izgalmas csupán két kéz rángását nézni az animációk helyett. A probléma azzal van, hogy ekkor a játékosok az eltávolodó, szabadon mozgatható kameranézet miatt a sarkok mögé, vagy olyan helyekre is benézhetnek, ahonnan a stukker mögül esély sem lenne belesni. Ez pedig nem várt előnyhöz juttatja azokat, akik hajlandóak élni a nem túl sportszerű trükkel.

A Treyarch hamarosan orvosolja a problémát az emote-ok "kompetitív verziójával", ami korlátozza a külső nézetes, szabad kameramozgást a használatukkor azokban a játékmódokban, ahol szükséges. A fejlesztőcsapat szerint fontos, hogy a játékosok mindig jól szórakozzanak, de ez semmiképpen sem mehet a fair play rovására. A játékhoz eközben meg is jelent egy új javítócsomag, amiben az alapvető hibajavítások mellett a maximális képkockaszám értéke is emelkedett.

Ti játszotok a Black Ops 4-gyel?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)