Hirdetés

Call of Duty: Ghosts multiplayer előzetes - ledőlnek a házak

|

Ma este sor került az idén érkező Call of Duty többjátékos módjainak és egyéb funkcióinak leleplezésére, mi pedig összeszedtünk mindent, amit tudnotok kell ezekkel kapcsolatban.

Hirdetés

Az Activision nem aprózta el: Los Angelesbe invitálta a világ újságíróit, köztük a mi Disorderünket, hogy egy nagyszabású előadás keretében mutassa be a Call of Duty: Ghosts multiplayer módjait, az új közösségi funkciókat, és Eminem legújabb számát, a Survivalt. Megtudhattuk végre, mit takar a Squads mód, bemutatták a gyűjtői kiadásokat, az okostelefonos alkalmazást, az új perkeket és a továbbfejlesztett karakterszerkesztőt, valamint azt, hogy Riley hogyan használható a többjátékos módban. A változások valóban forradalmiak, vagy az új CoD sem fogja megrengetni különösebben a multiplayer játékok földjét?

Bárki lehetek, tényleg bárki

Egy minden eddiginél részletesebb karakterszerkesztőben alkothatjuk majd meg azt a katonát, akinek szerepében multiplayer csatározásaink során az ellenfél képébe röhöghetünk. Az egyik legnagyobb újítás, hogy már nem csak férfi, de női karaktereket is kreálhatunk. Lehet, hogy ez elsőre nem hangzik fontosnak, de igenis fontos lépés, tessék neki örülni! Mark Rubin állítása szerint több, mint 20000 lehetséges kombináció van, külön szerkeszthetjük a testfelépítést, az arc és a fej kinézetét, valamint a felszerelést, így már nem csak kasztokat, de komplett harcosokat alkothatunk.

Emellett a fegyverarzenál is jelentős mértékben bővült, több, mint 30 új fegyver áll rendelkezésünkre, köztük a megszokott gépfegyverekkel, sörétesekkel és rakétavetőkkel. Van egy új fegyverosztály, a ‘marksman rifle’, ami az assault és távcsöves fegyverek közti lyukat tölti be. Ezeket használhatjuk úgy, hogy miközben a távcsőbe nézünk, a perifériás látásunkat sem veszítjük el. A Black Ops 2-ben használt Pick 10 rendszer visszatér, a játékosok fix büdzséből gazdálkodva választhatják ki elsődleges és másodlagos fegyvereiket, a perkeket és a taktikai felszereléseket. A fegyverekre szerelhető kiegészítők és a killstreakek ingyenesen igénybe vehetőek.

A perkek mindegyikéhez tartozik egy egy és öt közötti pontszám, a játékosok pedig 8 pontot kapnak, ezt költhetik el saját belátásuk szerint (vesznek egy ötpontos és három egypontos perket, például). Ami a killstreakeket illeti, ebből 20 van, köztük a Juggernaut Maniac, a Vulture és az Odinstrike nevűek, mindenki gondoljon bele azt, amit szeretne. Riley, a kutya természetesen az online csatatereken sem hagy minket cserben, a hozzánk közel érő katonákat megtámadja, de ha valaki van a közelben, morogni kezd. Élő UAV, ha úgy tetszik. A killstreakek gyilkolással és játékmód-specifikus feladatok teljesítésével aktiválhatóak. Kevesebb lett a légi killstreak, több az „arcodba robbanó”, valamint megváltak a Deathstreakektől is. Bekerült néhány új mozdulat, köztük Mark Rubin személyes kedvence, a térdencsúszás, illetve ki is hajolhatunk a fedezékek mögül. Anélkül ugorhatunk át akadályokat, hogy vesztenénk a lendületből.

Ledőlt a ház

Oké, a Battlefield 4-ben látványos volt a toronyház leomlása, de itt sem csak a halak fognak elúszni ijedtükben. A pályák folyamatosan alakulnak, a házak egy része rombolható, de néhány, az ellenfél számára stratégiailag fontos fedezéket is a múltévá tehetünk, ha ügyesen keverjük a lapokat. Az Octane nevű pálya például egy benzinkút körül játszódik, az építmény viszont lebontható. Több infót erről később tudhattok meg.

Mindent a csapatért

Sokkal érdekesebbek az új multiplayer módok, amikből hármat mutattak meg a rendezvényen. Az első a Cranked volt, ami abszolút pörgős csatákat ígér, lévén mindenkinél pörög egy számláló, ami ha eléri a nullát, a játékos felrobban. Ezt úgy lehet elkerülni, hogy további öléseket végzünk. Minden gyilkosságtól gyorsabbak és erősebbek leszünk, de csak korlátolt ideig. Izgalom a tetőfokán.

Egy másik játékmód a Search and Rescue, ahol a hangsúly a csapatjátékon van. Ha egy játékos meghal, társai feléleszthetik, ha felveszik az általa eldobott dögcédulát. Ha viszont egy ellenfél előbb találja meg, akkor sajnos végleg kiesett a körből.

A legizgalmasabb, korábban is beharangozott mód a Squads lesz, ami a játék legrészletesebb módja. Egyaránt játszható egyedül, co-opban vagy kompetitíven. Saját, legfeljebb 10 fős egységeket alkothatunk, akiket többféleképpen vethetünk be. Az egység minden tagja saját felszereléssel, feloldható tartalmakkal,  kinézettel és presztizs szinttel rendelkezik. A Squadsnak négy almódja van, ezek közül az első a Squad vs. Squad, amiben egységünk legfeljebb öt tagjával karöltve ronthatunk neki az ellenséges játékos szintén öt fős csapatának. A második a Wargame, amiben ugyanezt csinálhatjuk, csak botok ellen, bármely online játékmódban. A harmadik a Safeguard, ami amolyan túlélő mód, ellenfelek hullámait kell visszaverni. A legérdekesebb a negyedik, Squad Assault névre keresztelt darab, amiben vagy öt MI által irányított játékossal, vagy öt személlyel mehetünk neki egy hat fős, más játékos által kreált, teljesen MI-vezérelt csapatnak. A passzív játékos, aki nem irányítja csapatát, ha a katonák jól teljesítenek, még XP-t is kaphat. Bármely Squad módban szerezzünk is tapasztalati pontot, az mind a multiplayer XP-nkhez adódik.

Klánok háborúja

A Call of Duty: Ghosts élményhez hozzátartozik a Clan Wars nevű metajáték is, ahol a csapatok hasonló képességű klánokkal sorsolódnak össze, majd kéthetes harcok során területekért megy a küzdelem. Minden multiplayer győzelem hozzáad a klán pontjához, a sikeres területfoglalással pedig álruhákat és sisakokat oldhatunk fel. A Clan Wars folyamatosan megy, nem külön játékmód, fokozatosan bővül új helyszínekkel, és a játékosok egy mobil alkalmazáson keresztül kísérhetik figyelemmel a történéseket. Az appben egyébként megtekinthetőek a játékosok profiljai, szerkeszthetőek az egységek, valamint a felszerelés.

 

Disorder jelenleg is javában játszik a Call of Duty: Ghosts-szal, személyes beszámolóját és további részleteket hamarosan itt, a GSO-n is olvashattok. Eminemmel búcsúzunk mára.

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)