Hirdetés

Call of Duty: Infinite Warfare - íme néhány tipp, ha lefagy a játék

|

Sokan ütköztek idegesítő problémákba az új Call of Duty PC-s verziójával kapcsolatban, összeszedtünk néhány lehetséges megoldást.

Hirdetés

Újabb nagy PC-s megjelenés, újabb technikai problémák. Már bele sem kezdünk a szokásos monológba ezzel kapcsolatban, inkább gyorsan nézzük meg, hogy milyen hibákba ütközhetünk, ha a Call of Duty: Infinite Warfare PC-s verziójával szeretnénk játszani.

Sok játékos számolt be arról, hogy fekete képernyőkbe ütközik, furcsán villog a képernyő vagy akár le is fagy a játék. Ha esetleg nem is ilyen drasztikus a helyzet, rengeteg emberrel előfordult, hogy még egy erős gép mellett sem éri el a játék azt az fps-t, amit kellene. Ennek ellenére nagyon fontos, hogy mindenekelőtt ellenőrizzétek, hogy a gépetek megfelel-e a hivatalos gépigénynek. Ha ez tuti jó, akkor érdemes lehet a videókártyátok driverét is frissíteni, mert a gyártók rendszerint követik az új megjelenéseket és ezekhez igazítják a javításokat.

El sem indul a játék vagy már az elején lefagy

Kezdjük a legdurvább hibával. Több megoldási lehetőség van, ha már el sem sikerül indítani a játékot, vagy pedig az intro közben lefagy az egész. Leggyakrabban az a működő módszer, ha a Steamen ellenőrzitek a fájlok épségét, ezt pedig úgy tudjátok megtenni, hogy rákattintok a játék nevére jobb gombbal, kiválasztjátok a Properties (Tulajdonságok) pontot, azon belül a Local Files fület (Helyi fájlok), végül pedig a Verify Integrity of Game Cache (Játékfájlok épségének ellenőrzése) gombra ráböktök.

Ha még így sem adja magát a játék, akkor érdemes lehet még kikapcsolni a felvevő szoftvereket (mint pl. a Fraps, vagy az Nvidia Shield), létrehozni egy kivételt a játéknak a tűzfalban, ablakos módban játszani vagy pedig ellenőrizni, hogy a legújabbb DirectX van fent.

Fekete képernyő a multiplayer módokban

Ez a hiba azért fordulhat elő, mert a játékbeli felbontás nem egyezik meg annak a képernyőnek a beállításaival, amit használsz. A Ctrl+Alt+Del kombinációval ilyenkor jó esetben ki tudsz lépni az asztalra és beállítani az elsődleges monitorod (ez ugye akkor releváns, ha több monitorral játszol) felbontását. Ilyenkor arra is figyelj, hog ha HDMI-n keresztül csatlakozik a második (vagy sokadik) képernyőd, akkor beállítás előtt ezt húzd ki.

Kevés az fps, villog a képernyő

A nagyon alacsony fps-t leginkább az okozhatja, hogy valamilyen program a háttérben befolyásolja a játékot. Ez leggyakrabban valami felvevő szoftver lehet (ezek ugye más bajokat is okozhatnak) vagy valami egyéb háttérfolyamat, ami nagyon sok erőforrást felhasznál. Az is működhet, ha a Feladatkezelőben (Ctrl-Alt-Del vagy jobb gomb a tálcán) magas prioritásúra állítjuk.

Ha több videókártyánk van (mert pl. laptopon játszunk, amiben integrált videókártya is van), akkor előfordulhat, hogy az erősebbik kártyánk nem az alapértelmezett grafikus meghajtó. Ezt ugye a laptopok azért csinálják, mert az üzemidőt igyekeznek meghosszabbítani azzal, hogy folyamatosan váltogatnak a gyengébb és erősebb kártyák között. Ha megnyitjuk a videókártyánk vezérlőpultját és megkeressük a globális beállításokat, akkor ott kiválaszthatjuk, hogy a preferált grafikus processzor ne automatikusan kerüljön kiválasztásra.

Ha találtok még lehetséges megoldásokat az egyes problémákra, akkor bátran írjátok meg őket a cikk alatt egy hozzászólásban! Nektek hogy fut a játék?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)