Hirdetés

Call of Duty: Modern Warfare - a fejlesztők tagadják a történelemhamisítást

|

Szerintük a fiktív helyeken játszódó sztori nem próbál meg valós eseményeket rekonstruálni, így nem nevezhető ferdítésnek.

Hirdetés

Az elmúlt évek egyik legjobb CoD epizódja lett a Modern Warfare és bizony a sikereit nem csak a multinak, de a remekül megírt egyjátékos kampányának is köszönheti. Persze a játékot érik támadások, főleg az oroszok részéről, legutóbb pedig felfedeztek benne egy olyan küldetést, mely meglehetősen hasonlít egy sok áldozattal járó amerikai bevetésre, azonban itt ugyanezt az oroszok követik el. 

Hirdetés

A The Highway of Deathként ismert öbölháborús akcióban az amerikai fél hajtott végre bombázásokat, melyekben több száz ember lelte halálát - köztük nők és gyereket. A Modern Warfare-ben is található egy azonos nevű küldetés, ebben azonban a történet szerint az oroszok állnak a bombázás mögött, melyben menekülő civilek vesztik életüket. Nehéz nem észrevenni a hasonlóságot, így a fejlesztőket heves támadások érték és történelemhamisítással is megvádolták őket. 

A játék narratív igazgatója, Taylor Kurosaki elmondta, hogy az elmúlt 50 év háborús konfliktusaiból merítettek, hogy hitelesen mutathassák meg ezeknek borzalmait, de a játék cselekménye teljes egészében fiktív, így nem lehet történelemhamisításról beszélni. Mivel Urziksztán egy kitalált ország, így a benne történő konfliktusokat sem lehet a való életben megtörtént események szimulációjaként értelmezni:

"A játékunkban vannak amerikai karakterek, akik elárulják más szereplők bizalmát. Vannak közel-keletiek, akik olyan taktikákhoz folyamodnak, amikről nem gondolod, hogy tisztességesek, de vannak karakterek ugyanabból a régióból, akik viszont morálisan egyenesek. Ugyanez vonatkozik az oroszokra is. Vannak orosz antagonistáink és orosz hőseink is a játékban, és hangsúlyoznám, ez volt a célunk. Ez nem valamilyen propaganda. Ez annak a bemutatása, hogy mi történik egy ilyen konfliktus sújtotta zónában... És a legnagyobb áldozatai háborúknak a helyi emberek... Erre szeretnénk felhívni a figyelmet."

A jelek szerint a játékosok egy része mégsem gondolja úgy, hogy a játék teljesen pártatlanul mutatná be a háború borzalmait, ugyanis nemrégiben elkezdtek negatív kritikák is megjelenni (Metacriticen a felhasználói értékelés röhejesen alacsony), jórészt orosz nyelven. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)