Hirdetés

Call of Duty: Modern Warfare - az Infinity Ward szerint nincs politikai üzenete a játéknak

|

Lesz benne CIA, brit titkos ügynökség, függetlenség, szabadság, a főellenség pedig egy ellenségessé vált orosz tábornok. Viszont nem szabad párhuzamot vonni a valósággal.

Hirdetés

A nagy stúdiók (különösen a Ubisoft) játékfejlesztői görcsösen szeretnek ragaszkodni ahhoz, hogy az ő játékuk nem politikai állásfoglalás, függetlenül attól, hogy nyilvánvaló utalásokat lehet felfedezni. A Call of Duty: Modern Warfare kampányának tervezői is ezt szajkózzák.

Hirdetés

Jacob Minkoff és Taylor Kurosaki a Game Informer újságíróinak meséltek a kampány kényesebb tartalmairól:

"Hozzányúlunk témákhoz, melyek hasonlítanak a mai világunk geopolitikai helyzetét befolyásoló tényezőkhöz? Persze, mivel a témánk a modern hadviselés. Olyan sztorit mesélünk, aminek bármi köze lenne adott kormányok vagy országok helyzetéhez? Nem. Szóval, ha megkérdezed, hogy Trump benne van-e a játékban, akkor a válasz az, hogy nem, nincs."

Jacob nyilatkozata már önmagában furán hangzott, de Kurosaki kiegészítése sem segített az aktuálpolitikától való eltávolodásban.

"Beszélünk olyan témákról, mint a gyarmatosítás, a megszállás, a függetlenség és a szabadság. Talán nem mondjuk ki ezeket a szavakat konkrétan, de ezen a területen mozgunk. De csinálhatnánk ezt a játékot az amerikai forradalom idejében, és ugyanezek a témák kerülnének elő."

Mindentől függetlenül azért azt is elmondták, mi a lényeg:

"Azt szeretnénk, hogy a végén megértsd, hogy miért harcolnak ezek a csoportok, és a végén egy kicsit együtt tudj érezni mindegyikükkel."

Ezzel alapvetően nincs is semmi baj, de attól még, hogy egy játék nem nevez nevén konkrét személyeket, attól még az nem lesz kevésbé politikai. A Modern Warfare játékok mindig is előszeretettel csináltak konkrét küldetéseket a közelmúltban megjelent újságok szalagcímeiből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)