Hirdetés

Call of Duty: Modern Warfare - egy amerikaiak által elkövetett mészárlást fog az oroszokra a játék egyik része

|

Az öbölháború egyik sok áldozattal járó amerikai bevetését állítja be úgy a játék, mintha az oroszok műve lett volna.

Hirdetés

Call of Duty: Modern Warfare alkotói nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy ne próbálják meg eltitkolni a háború borzalmait. Noha a a játék nagy része kitalált helyszínen játszódik, a valósághű hatás érdekében több megtörtént eseményt is feldolgoztak benne, viszont a jelek szerint az amerikai oldalt mégsem szerették volna nagyon befeketíteni.

Hirdetés

Az öbölháború alatt történt egy nagyszabású katonai bevetés, amely The Highway of Death-ként híresült el. Ekkor a jelentések szerint amerikai bombázások következtében nagyjából 350 ember vesztette életét, többségében olyan katonák, akik már letették a fegyvert, de bizonyos források szerint az áldozatok között voltak nők és gyerekek is. 

A Modern Warfare is megjeleníti a The Highway of Death helyszínt, azonban a játékban itt orosz katonák támadnak menekülni próbáló civilekre. Az alkotók bizony boncolgatnak kényes témákat a játékban és az oroszok sem a legjobb színben tűnnek fel, de nem teljesen világos, hogy miért kellett ilyen módon megváltoztatni egy történelmi eseményt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)