Hirdetés

Activision: "A Call of Duty: Infinite Warfare rossz játék volt rossz időben"

|

Az Activision feje szerint viszont a Call of Duty WWII a megfelelő pillanatban érkezik, ellentétben a tavaly kiadott futurisztikus epizóddal.

Hirdetés

Sokan már évek óta úgy tartják, a Call of Duty haldoklik, ám az Activision értelemszerűen nem hajlandó elengedni a rendkívül sikeres szériát. A kiadó vezérigazgatója, Eric Hirschberg mesélt arról nemrég , miért remélnek új sikereket tőle és hogyan hozták meg a döntést, hogy visszatérnek a második világháborúhoz.

Polygonnak adott interjújában kitért arra, hogy a hároméves fejlesztési ciklus rendkívül jó a Call of Dutynak, mert így több idő marad az újításra, a kísérletezésre és a játékok finomhangolására. Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy nagyjából három évvel a megjelenés előtt el kell dönteniük, milyen CoD-ot szeretnének látni a jövőben és később már nincs lehetőségük ezen változtatni. A tavalyi Infinite Warfare pedig Hirschberg szerint ennek itta meg kicsit a levét.

"Szerintem igaz lehet egyszerre, hogy egy kifejezetten magas színvonalú játék volt és az Infinity Ward kiváló munkát végzett kreatív szempontból és az is, hogy ez talán nem a megfelelő játék volt abban az adott pillanatban azt tekintve, hogy eltaláljuk a közönség és a kultúra ritmusát"

- mondta a tavalyi részről.

A ma este bemutatkozó második világháborús Call of Duty viszont úgy tűnik, szerencsés döntésnek bizonyult, még akkor is, ha előre nem lehettek biztosak a témaválasztás helyességében.

"(...) három éve, mikor jóváhagytuk ezt a projektet és úgy döntöttünk, ideje visszatérni a gyökerekhez, nem tudhattuk, hogy több második világháborús film is lesz a mozikban és lesznek vetélytársak, akik szintén visszatérnek egy történelmi környezethez. (...) De amikor sikerül eltalálni ezt az egyensúlyt, úgy gondolom, akkor születnek a legjobb játékok, akkor kapjuk a legjobb visszajelzést a rajongóktól és összességében a legjobb eredményeket. Úgy gondolom, ez egy ilyen év lehet, amikor a megfelelő játék a megfelelő évben a megfelelő csapatnál készül"

- fejtette ki a vezérigazgató.

A rajongók pedig látszólag tényleg jól reagáltak a témaválasztásra, a kérdés már csak az, hogy sikerül-e egy igazán jó Call of Dutyt összehozni, vagy ezen túl a Thompsont meglátva is keserű emlékek törnek majd ránk. Az esti livestream után talán okosabbak leszünk.

Mit gondoltok, idén tényleg eljöhet a CoD reneszánsza?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)