Hirdetés

Call of Duty: WWII - cenzúráztak egy nemi erőszakra utaló részt

|

A Call of Duty WWII-ben lesz egy jelenet, ami a No Russian küldetéshez hasonló botrányt válthat ki. Ausztráliában módosítják, a világ többi részén maradhat.

Hirdetés

Az utóbbi néhány napban a külföldi és a magyar sajtóban egyaránt előtérbe került a nemi erőszak témaköre, egyre több nő beszél nyiltan az őt ért sérelmekről. Ilyen időkben különösen merész dolog a Sledgehammer részéről, hogy az új Call of Dutyban érinti a témát, viszont fontos is, hogy ne tabuként kezeljük. Aki tart a spoilerektől, az ne olvasson tovább.

Hirdetés

A Call of Duty: WWII egyik főszereplője egy kémnő, Rousseau lesz (az alábbi videó főszereplője), aki tanújává válik, ahogy egy katona berángat egy nőt egy szekrénybe. Mikor kinyitja az ajtót, a tiszt annyi mond: "Tünés, neked ehhez semmi közöd." A játékos választás előtt áll: vagy megöli, vagy elmegy, és még hallja a cipzár lehúzódását, valamint a nő sikolyát. Azt, hogy pontosan mi történik, nem mutatják. 

Ausztráliában bár betiltani még így sem akarták, jelezték a dobozon, hogy a játékban érintett ez a téma, minek következtében a fejlesztők annyit változtattak, hogy az áldozat szoknya helyett farmert visel, és a cipzár hangja nem hallatszik. Az Egyesült Államokban illetékes ESRB honlapján nincs említés a nemi erőszakról, lehet, hogy oda már eleve a cenzúrázott változatot küldték. Az európai PEGI még nem adta ki a játék általa összeállított leírását. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)