Hirdetés

Call of Juarez - a 2019/12-es GameStar teljes játéka

|

A decemberi GameStar vásárlói egy lopakodással, árulással, pisztolypárbajjal, lovaglással és ostorforgatással megfűszerezett kalandban vehetnek részt, amiben megvan minden, amit a műfaj megkíván.

Hirdetés

A lengyel Techland csapata nagy hírnévre két zombis franchise-ával, a Dead Islanddel és a Dying Lighttal tett szert, azonban első komolyabb sikerüket a Call of Juarez játékoknak köszönhetik. A Red Dead Redemption előtt nagyjából 4 évvel jelent meg a széria első darabja, mely hangulatával remekül repített vissza minket cowboyok és szalonok világába, amikor egy komolyabb sértést még pisztollyal illett megtorolni.

Hirdetés

Kire ütött ez a gyerek?

A körítés és a sztori az indiánregények hangulatát idézi, melyek mostanra talán kikoptak a kollektív tudatból, de azért néha még manapság is tetten érhető Cooper és Karl May könyveinek hatása egyes alkotásokban. A Call of Juarez érdekessége, hogy két főszereplőt alakítunk: az egyik Billy, aki Juarez kincsét keresve hagyja hátra szülővárosát, ám a sikertelen kincsvadászatról hazaérve vérbe fagyva találja meg nevelőszüleit; a másik Ray tiszteletes, aki Billy nevelőapjának testvére, és az öccse holtteste mellet bukkan rá a nevelt fiúra, aki miután meglátja a tiszteletest, kereket old. Ray érthető módon azt hiszi, hogy Billy ölte meg testvérét és annak feleségét, emiatt bosszút esküszik és a fiú nyomába ered, az üldözés közben pedig eltakarítja a társadalom szemetét, melyből bőséggel akad a vadnyugaton. Így tehát felváltva irányítjuk az üldözőt és az üldözöttet, és noha ugyanazokon a helyszíneken fordulunk meg mindkettejükkel, teljesen más pályákat kell teljesítenünk, melyek kiaknázzák a két szereplő eltérő tulajdonságait. 

Mindannyian mások vagyunk

Billyvel nem érdemes nagyobb akcióba keverednünk, hiszen egy viszonylag törékeny ifjúról beszélünk, aki viszont remekül lopakodik. Ennek köszönhetően vele elkerülhetjük a nyílt tűzpárbajokat, melyek egyébként sem neki valók, cserébe egy nyíllal settenkedve könnyebben teríthetjük le az utunkba akadó banditákat. Ráadásul kissé Indiana Joneshoz hasonlóan egy ostor segítségével lóghatunk meg ha nagyon szorulna a hurok, ezzel ugyanis átlendülhetünk szakadékok felett, vagy megmászhatunk olyan helyeket, melyek egyébként elérhetetlenek lennének. Rayjel ezzel szemben nem kell félnünk a konfrontációtól, ugyanis nem csak az Isteni gondviselés véd minket, hanem egy tisztesebb mellvért is, így jobban bírjuk a találatokat. Erre szükség is lesz, mivel a tiszteletes Isten kardjának tekinti magát, így átvált vadnyugati terminátor üzemmódba, és vagy két pisztollyal, vagy egy puskával takarítja el a söpredéket, mely megpróbálja útját állni. A két karakter története együtt adja ki azt a kalandot, amelyre mindenképp megéri egy pillantást vetni, ha szeretitek a vadnyugati témát.

A játék korából fakadóan szinte minden gépen gond nélkül elfut, processzor terén egy 2.2 GHz Pentium 4, egy AMD Athlon 2400+ vagy egy 2.4 GHz Celeron a minimális követelmény; videokártyából legalább egy nVidia: GF6600 vagy ATI: Radeon 9800 szükséges;  RAM tekintetében 1 GB az ajánlott, de már 512 MB-on is működik; operációs rendszerből a Windows 2000 vagy XP a minimum és mindössze 2 GB szabad helyet igényel.

A játék aktiválásához internetkapcsolat szükséges, a kód beváltása a már megszokott módon zajlik: Megkeresitek a magazinban található kódot, majd azt az adott lapszámnál beváltjátok a GameStar Plus oldalon. A "Teljes játék" menüponton belül található "Aktiválás"-ra kattintva jelenik meg a kód, amit innen kimásolva, majd Steamen belül a "Játékok" menüpontban lévő "Termék aktiválása a Steamen" menüpont megfelelő mezőjébe beillesztve szerezhettek meg.

A GameStar 2019/12-es számát 2019. december 13. péntektől találjátok meg az újságárusoknál.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)