Hirdetés

Candy Crush Saga - lemondtak a cukorkáról

|

A King még januárban kapta meg a 'candy' szó használatának szinte kizárólagos jogait, most azonban visszaléptek, igaz, csak az Egyesült Államokban.

Hirdetés

A stúdió egy évvel ezelőtt fordult az Amerikai Szabadalmi és Védjegyhivatalhoz azzal a kéréssel, hogy levédessék a játékuk nevében szereplő candy szót. A hivatal majd egy év gondolkodás után valamiért úgy döntött, jogos a kérés, így be is jegyezték.

Bár a CandySwipe nevű játék jóval a Candy Crush Saga előtt jelent meg, a Kingnek sikerült megszereznie a Candy Crusher nevű játék jogait, melynek megjelenése még korábbra tehető, így tudtak a bíróságon "elsőzni".

A fejlesztő most úgy döntött, az Egyesült Államokban visszalép a candy szó bitorlásától, és bár a hivatal adatbázisa szerint a jogokat még mindig ők birtokolják, a stúdió szóvivője szerint már benyújtották a szükséges papírokat. "Úgy érezzük, a Candy Crushernek köszönhetően az amerikai piacon is helyt tudunk majd állni, nincs szükségünk jogi segítségre. Ez természetesen nem érinti az európai piacot, továbbra is mindent megteszünk, hogy megvédjük a saját játékunkat." - mondta.

A King egyébként nem csak a candy szó jogtalan felhasználásáért hőbörgött a közelmúltban. A The Banner Saga is kiverte náluk a biztosítékot, mert bár a Saga szót nem védették le, a játék neve túlzottan hasonlít az övékre. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)