Hirdetés

Cannes 2012 - A legismertebb filmfesztivál 65. alkalommal

|

Idén immár 65. alkalommal rendezik meg a világ talán legismertebb filmfesztiválját: közeledik milliónyi filmrajongó legkedveltebb 11 napja az évben.

Hirdetés

Végre bejelentették a fesztivál hivatalos versenyprogramját, ennek örömére ebben a cikkben mi is nagyobb lélegzetvétellel foglalkozunk a fesztivállal. Kezdjünk egy kis visszaemlékezéssel: Tavaly a legjobb film díját Az élet fája vihette haza, ami később ugyan nem lett kiugró siker, de ez a díj is bőven elég volt ahhoz, hogy Terrence Malick bebetonozza a helyét a világ filmrendezőinek legjobbjai között.

A legjobb rendező díját azonban elcsaklizta előle Nicholas Winding Refn, a tavalyi év egyik legmegosztóbb filmjével, a Drive-val. Sokan rendkívül kimértnek, unalmasnak és vontatottnak találták egy akciófilmhez képest, ugyanakkor mások (köztük én is!) letaglózva álltak a mű megtekintése után, és az év filmjének kiáltották ki az utánozhatatlan stílus miatt. A legjobb női főszereplő díját Kirsten Dunst vihette haza a Melankóliáért, akinek ez hatalmas ugrást jelentett, és egyértelműen a legjobbak közé emelte őt is.

A tavalyi fesztivál legnagyobb sikere azonban egyértelműen egy Hollywoodban forgatott, de mégis francia fekete-fehér némafilm lett. Gondolom mindenki rájött, hogy melyik filmről beszélek. Bizony, tavaly Cannes-ban kezdte meg világhódító útját a The Artist - A némafilmes.

A legismertebb filmfesztiválról bővebben a CineStar honlapján olvashatsz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)