Hirdetés

Nincsenek nők a játékban, de bezzeg a csapatban...

|

A Capcom ígéretet tett arra, hogy a jövőben többet tesz a nőkért. A változás hátterében a Deep Down áll.

Hirdetés

A Capcom saját pénzügyi jelentésében taglalja, hogy a cég teljes mértékben felismeri a nemek közötti egyenlő eloszlás fontosságát. Az utóbbi években számos női alkalmazottal bővült munkaerejük, emellett az előléptetéseket is teljesítmény alapján garantálják, nem pedig kor vagy nem szerint.

Erőfeszítéseik részeként több vezetői pozícióra is női munkatársakat terjesztettek elő. „Eddig két vezető beosztású nőnemű kollégánk és húsz női alkalmazottunk van a menedzsment osztályon” - magyarázza a Capcom.

A változás kezdetéhez valószínűleg nagyban hozzájárult a Deep Down körül támadt kissé felesleges vihar. A játékban ugyanis nincs játszható nőnemű karakter, ezen pedig elég sokan fennakadtak. A Capcom mentségképp a játék történetére hivatkozott, ennek ellenére mégis kiadták a fenti közleményt megnyugtatásul. Nem mintha a két dolognak lenne köze egymáshoz, de mindenesetre jó tudni, hogy odafigyelnek arra, hogy náluk ne nemi alapon, hanem teljesítmény szerint értékeljék a munkaerőt. Persze akkor ezt meg minek hangsúlyozni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)