Hirdetés

Resident Evil 2 - unalmasabb lett Leon új háttértörténete

|

A Capcom megosztotta Leon új háttérsztoriját, ami valamilyen oknál fogva elég lapos lett és közel sem ad annyi mélységet a karakternek, mint az eredeti.

Hirdetés

Alig egy hónap múlva végre megjelenik a Resident Evil 2 várva várt remake-je, a Capcom pedig fel is pörgette a játék reklámkampányát. A cég most a Twitteren osztotta meg a játék főszereplőjének háttértörténetét, amit alaposan megváltoztattak az eredeti változathoz viszonyítva, ezt pedig a rajongók nem nézik jó szemmel.

Hirdetés

A Twitter bejegyzés szerint Leon S. Kennedy egy rendkívül átlagos körülmények között indította Raccoon City történetének legrosszabb napját:

"Leon S. Kennedy-t zöldfülű rendőrtisztként rendelték Raccon City-be. Mielőtt megkezdte volna első napját a városban, otthon várta az utasításokat. Miután senki nem vette fel vele a kapcsolatot, rossz megérzése támadt, így elindult a rendőrkapitányság felé. Néhány nappal később az élete gyökeresen megváltozott."

Ezzel az egyszerű kis történettel alapvetően nem lenne semmi baj, de a hardcore Resident Evil rajongóknak azonnal szemet szúrt, hogy ez mennyire más az eredeti kiadás kézikönyvében megtalálható háttérsztorival. Néhányan még elő is túrták a régi kézikönyvet, hogy fotókkal illusztrálhassák a problémát:

Természetesen nem baj, ha nem tudtok Japánul, többen lefordították az eredeti szöveget és röviden a következőről van szó: Leon szakított egy lánnyal, bement egy motelbe, ahol aztán

bánatában úgy berúgott, hogy egy egész napot késett az új munkahelyéről

és azért sietett be, mert senki nem vette fel a telefont.

A rajongók szeretik az eredeti sztorit (még a Bayonetta rendezője, Hideki Kamiya is rajong érte), lássuk be, jóval érdekesebb és több mélységet ad a szereplőnek, mint az újraírt változat, még akkor is, ha Leon jelenleg ismert személyiségéhez viszonyítva talán egy kicsit karakteridegen.

Persze mivel ez csak az útmutatóban szerepel, ezért olyan hatalmas kihatása nincs magára a történetre, de ettől függetlenül nehéz megérteni, hogy a Capcom miért érezte úgy, hogy ennyire ki kell tisztítani Leon előtörténetét. Ez ilyen prevenciós lépés, vagy félnek, hogy ebből is tiltakozás lehet? Mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)