Hirdetés

[CeBIT] 10 megapixeles Samsung kameratelefon

|

A hannoveri CeBIT kiállítás keretein belül a Samsung Electronics egy olyan mobiltelefont mutatott be, amely 10 megapixeles kamerával rendelkezik. Ráadásul már a második negyedévbe piacra dobnák. Az SCH-B600 típusú készülék egyelőre csak Dél-Koreában lesz kapható, ahol már jelenleg is több, nagyfelbontású kamerával rendelkező telefont árusítanak. Még 2004. októberében adták ki első 5 megapixeles modelljüket, majd ezt követte 2005. júliusában egy 7, illetve novemberben egy 8 megapixeles változat.

A most bemutatott készülék elölről nézve teljesen átlagosnak látszik, megfordítva azonban egy szokatlanul nagy objektívet találunk, amely 3X-os optikai nagyítással is rendelkezik. Ezt egészíti ki egy kis vaku is. Az elkészített képeket a telefon saját memóriájában, és MMCmicro kártyán is rögzíteni lehet. A Dél-Koreában egyre népszerűbb digitális műholdas sugárzást is szerepel a támogatott szolgáltatások listáján. Ennek köszönhetően számos TV- és rádióadást foghatunk vele, bár a Samsungtól ez sem annyira újdonság. A további képességek között megemlíthetjük az MPEG-4 videofelvételt, az MP3, AAC és AAC+ zenelejátszást, a TV kimenetet, a dokumentum megtekintőt, valamint a Bluetooth kapcsolatot, ami karöltve a Pictbridge szolgáltatással lehetővé teszi a képek azonnali kinyomtatását. Sajnos a készülék ára egyelőre nem ismert.
A Samsung egy másik telefont is bemutatott, amit elsősorban a zene szerelmeseinek ajánl. Az SGH-i130 8 gigabájtos merevlemezzel rendelkezik, amin a Windows Mobile operációs rendszer legújabb verziója fut. A zenei funkciók lényegesen ki lettek bővítve: MP3, AAC, és AAC+ mellett támogatja a WMA, WAV, és OGG zenei formátumokat is, viszont már „csak” egy 2 megapixeles kamerát szereltek rá. A Bluetooth és a videó kimenet így is megtalálható rajta. További jó hír, hogy ezt a készüléket elsősorban az európai piacra szánják, a megjelenése a második negyedévre várható.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)