Hirdetés

Gyilkos űrlények, Steam konzolok és a CES 2014 - mi történt a héten?

|

Megint annyi hírt írtunk, hogy bármilyen krónikás elpirulna szégyenében. Alien és Evolve bejelentés, Skyrim mizéria, a PlayStation Now félkész megoldása és a 2K leépítés is borzolta a kedélyeket.

Hirdetés

Ezen a héten sem unatkozott senki, még szerencse, hogy azért a hétvégén van mivel játszani, mert a csapat elég nyúzottan ment haza pénteken. Mocsy és Chava a 2014/01-es GameStar magazint fejezte be, Disorder szemei a CES 2014 miatt voltak szép sötét karikásak, mi pedig csak próbáltunk lépést tartani a rengeteg újdonsággal, bejelentéssel.

A teljesség igénye nélkül fogok most sztorizni erről, mert tényleg rengeteg dolog történt a héten, de minden kérdésben érdekel a véleményetek, szóval tessék szabadon válogatni az érdekességek között, és jöhetnek a kommentek. Ám mindenek előtt Urmomismypennymount nevű olvasónk mai ajánlását osztanám meg veletek, mert feledhetetlen darabbal bővítette a mifelénk közkedvelt elmebaj kincstárát, köszönöm neki:

Egyébként sorozatról van szó (ha valakinek esetleg nem jött le), a beatdownboogie YouTube csatornán megcsodálhatóak további epizódok is, remélhetőleg a magyar felirat is elkészül majd mindegyikhez. Nekem feldobta a napomat. Ahogy Sylvain Sarrailh francia képregényrajzoló munkája is, a Badass Fanarts elbarmolt mesehősei úgy tépik szét a benned élő gyermek idealizmusát, mint a megvadult Micimackó Róbert Gida zsenge testét. Ha nem világos, akkor íme egy kis ízelítő:

Na de mi is történt a héten? A CES eseményeit nem is részletezném, akadt érdekesség hardveres fronton bőven, nyilván a Steam Machine lázról is megvan már mindenkinek a véleménye. Egyébként nekünk is, élő Kerekasztal műsorunkban Siriussal és EndreMannal kiveséztük többek közt ez a témát is rendesen. Közben kiderült, hogy a SteamOS-nek meg az AMD-sek is örülhetnek, hogy a Steam Dev Days is tartogat még meglepetéseket, és hogy a Valve-től egyelőre ne várjunk saját konzolt. Én még mindig nem látom át, hogy mire lesz jó ennyi fajta konfiguráció, nem is vagyok egyedül ezzel a kérdéssel, de legalább erre is adtak valamiféle választ ezen a héten. Mindeközben a Steam kontroller kapcsán született meg az az életbölcsesség, hogy nem lesz igazán ideális profi játékosoknak, de ne akadjunk fel apróságokon, az élet megy tovább. Legalább a Steam Family Sharing kapcsán minden oké, tessék oszolni, nincs itt semmi látnivaló.

A játékbejelentések terén sem volt szürke hetünk, máris itt van két űrlényekkel szuperáló játék (kicsit még hasonlítanak is, ha az ember jobban odafigyel, főleg mondjuk... az egész!). Szóval van egy Alien: Isolation bejelentés (erről Paca írt egy csodás előzetest), ahol egy régi, jól ismert arc bámul ránk:

És van egy Evolve bejelentés (erről Kaci írt egy csodás előzetest), ahol egy új, de mégis ismerős arc bámul ránk:

Egyébként történt egy Get Even bejelentés is, de a Painkiller Hell & Damnationnel megismert The Farm 51 új hőse legalább nem hasonlít űrlényre. Aztán majdnem lett next-gen Skyrim, de végül nem lett next-gen Skyrim, egyedül a felturbózott Morrowind vigasztalhatja a csalódott rajongókat. Engem emellett még az is taccsra tett, hogy megint sikerült egy kört futnunk az "erőszakos videojátékok okozzák a tömeggyilkosságokat" érvrendszer világában, ha már volt valaki olyan idióta, hogy embert ölt egy konzol miatt, és valaki olyan ügyes, hogy egy iskolai mészárlásról készített videojátékot. Az egész ügy egyébként szomorú és tragikus, szóval előre is elnézést kérek, amiért egy animált giffel mutatom ki érzéseimet az ostoba vádaskodások és idióta közhelyek kapcsán...

A Rambo traileren viszont ismét tudtam tiszta szívből röhögni - már ez is eredmény ebben a gondterhelt világban -, és a Plants vs. Zombies: Garden Warfare is melegséget hozott szívembe. A netes közösség DayZ értékeléseit, illetve a legnagyobb Xbox One troll történetét pedig mindenkinek ajánlom, aki szeretne ismét hinni az emberiség abszurd szépségében. Próbáljunk meg közben nem gondolni arra, hogy a Mafia 3 fejlesztése veszélyben, hogy a hacker (vagy nem hacker, de rossz fej) támadások ezen a héten is fárasztották a világot, hogy a Trónok harca 4. évadja kicsit messzebb van, mint szerettük volna, vagy hogy a Destiny PC-s változatáról nem lehet normális választ kiszedni senkiből. 

Kicsit muszáj beszélnünk az ex-Gaikai PlayStation Now bejelentéséről is, ha már ezzel elvileg a Sony megoldhatja a visszafelé kompatibilitás kérdését, illetve talán egyszer a platformfüggetlen játékélményt is elhozhatja az éhezőknek. Sajnos a rendszer még messze nem tökéletes, bár nem is támaszt nagy elvárásokat a felhasználóval szemben, de az a tény, hogy megint mindent meg kell vennünk, amivel szeretnénk játszani... ez nekem már túlzás. Persze a Ponyvaregény retró videojáték változatáért fizetnék rendesen, de sajnos be kell érnem ennyivel:

Megtudtuk ezen a héten, hogy milyen PC-s játékok várhatóak még idén (egy Steam szivárgásnak köszönhetően), hogy 2014-ben remélhető egy új Halo játék, hogy milyen a világ egyik legkirályabb LEGO csomagja, hogy Far Cry gyűjteményt is vehetünk hamarosan, hogy a Tom Clancy's The Division megjelenés 2015-re csúszhat, hogy a Frostbite 3 igen mutatós, és még sorolhatnám a végtelenségig. Volt a GSO-n még a játékhírek mellett egy kellemes Broken Sword 5: The Serpent's Curse Episode One teszt, valamint egy XCOM: Enemy Within teszt, és a 2014-es gamer PC-nket is felépítettük szépen. Ennyi munka után édes a pihenés, szóval futok is játszani, nektek pedig küldöm közös ivós játékunkat, csak most bontsuk fel együtt az üveget:

Egyrészt fontos a megfelelő folyadékbevitel, másrészt most januárban Darksiders steames teljes játékkal érkezik magazinunk. Erre koccintunk: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)