Bemutatkozott a HTC Vive Pre, jön a Portal 3?

|

A HTC és a Valve a CES kiállítás megnyitása előtt lerántotta a leplet a ráncfelvarráson átesett HTC Vive-ról és a spekulációk szerint a Portal 3-ra is utalt egy kicsit.

Csapj le a Witcher 3 GOTY kiadására akár 5 990 Ft-ért! Hirdetés

A HTC és a Valve közös VR-headsetét, a HTC Vive-ot már eddig is hatalmas figyelemmel követte a játékostársadalom. Az utóbbi időben több utalást is kaptunk rá, hogy valami készül a háttérben, hiszen a megjelenés jövőre csúszott, valamint azt hallottuk december közepén, hogy nagyot fejlődött a VR kütyü, de akkor még nem árulták el, hogy miben. A CES 2016-on megtörtént a leleplezés. 

Bemutatkozott a HTC Vive Pre, amely az eszköz legújabb, második generációs kiadása. A számos hasznos fejlesztés között szerepel a virtuális sisak és a hozzá tartozó kiegészítők ergonómiájának finomítása, ezáltal a Vive kényelmesebben viselhető lett (erről a cserélhető párnák is gondoskodnak), könnyebbé vált, valamint küllemre is kellemesebb.

Egy kis tuningon esett át a kijelző is, ezáltal tisztább és élesebb lett a kép. Fontos újítás még, hogy a headset előlapján immáron helyet kapott egy kamera is, amelynek felbontását sajnos egyelőre nem ismerjük, viszont hatalmas potenciál rejlik benne, hiszen a Microsoft HoloLens megoldásához hasonlóan a bevonásával elérhetővé válik a kiterjesztett valóság használata is.

Ezt egyébként a Valve kötelékébe tartozó Chet Faliszek úgy magyarázta, mintha úgy látnánk a környezetünket, ahogy Batman a Sötét lovagban vagy ahogyan Neo a Mátrix végén. Miközben a Vive világát élvezzük, az új kamerának köszönhetően láthatjuk azt is, hogy mi folyik a való világban, ezáltal az előttünk lévő falat, tárgyak és személyek körvonalait is észrevesszük. Faliszek szerint ez még csak a jéghegy csúcsa, az igazi móka akkor kezdődik, amikor a fejlesztők megkaparintják a második generációs kiadást. 

Újratervezésen estek át a Vive vezérlői is annak érdekében, hogy az eddigieknél is kényelmesebbek legyenek, mégis hatékonyabban használhassuk őket. Precízebbé vált a mozgáskövetésük és kaptak egy beépített akkumulátort is, amit Micro USB-n keresztül tölthetünk A HTC elmondása alapján akár 4 órányi nyüstölést is bírnak egy töltéssel. A HTC szerint áprilisban kerülhet kereskedelmi forgalomba a VR-eszközük, addig is a fejlesztők számára újabb 7000 darab HTC Vive Pre kerül kiszállításra. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a partnerekre, a CES 2016 alatt várhatóan 15 fejlesztő mutatja be a headsetre tervezett alkalmazását.

A legfontosabbat a végére hagytuk: a Vive Pre promóciós videójában a Portal-sorozat főszereplője, Chell is feltűnik egy jelenetben, ami a spekulációk szerint nem jelenthet mást, minthogy a Valve előbb-utóbb bejelenti a VR-hoz készített Portal 3-at

Szerintetek lehetséges lenne, hogy a Valve egy VR-ra optimalizált Portal 3-al akarja megdobni a HTC Vive eladásait?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!