Hirdetés

Charity Games - több, mint egy millió dolláros bevétel

|

Indie fejlesztők még manapság is meg tudják lepni az embert...

Hirdetés

Május legelején indie fejlesztők összeálltak az úgynevezett Humble Indie Bundle kezdeményezésre.

Ennek az volt a lényege, hogy öt díjnyertes indie játék (World of Goo, Penumbra Overture, Aquaria, Lugaru HD, Gish) egy csomagba került és mindenki annyiért vehette meg, amennyiért akarta - eredeti áruk együtt 80 dollár lett volna. Az akció sikeresen zárult, ugyanis 118810-en megvették a csomagot, összesen 1080964 dollárt fizetve érte. A pénzből 334646 dollár jut az Electronic Frontier Foundationnek és a Child's Play szervezeteknek, míg a maradék 650 ezret az öt fejlesztő egyenlő arányban osztja el egymás között.

A hírben van szomorú aspektus is - ugyanis hiába lehetett volna a csomaghoz minimum egy dollárért (216 forint) hozzájutni, és hiába volt meghírdetve a jótékony cél - a csomagot megszerzők 25%-a a kiadók felmérése szerint ingyen, azaz kalózkodással jutott hozzá. Ez már tényleg az ejnye-bejnye és a totális pofátlanság kategória...

Ami még jó hír: az akció kapcsán a Lugaru HD "open source" lett és az ötből további három játék is az lesz hamarosan...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)