Hirdetés

Chris Avellone, David Jaffe - elgondolkodtak a közösségi finanszírozáson

|

Tim Schafer nagy Kickstarteres, azaz közösségi finanszírozásos sikere megbolygatta a játékvilágot. Két nagyágyút is érdekel a dolog.

Hirdetés

Miután a Double Fine már jóval több, mint 400 százalékosan (1677417 dollár, és még 29 nap hátra van) túlteljesítette az eredeti tervet a Kicstarteres közösségi finanszírozással, mások figyelmét is felkeltette az újszerű módszer.

Chris Avellone, az Obsidian designere (Fallout 2, Planescape: Torment, Icewind Dale, Neverwinter Nights 2 stb...) a következőt írta a blogján:

"Nagyon reményt keltő a Double Fine hihetetlen Kickstarteres sikere. Úgy látszik, az emberek mégiscsak imádják a klasszikus kalandjátékokat" - írta.

"A játékosok által közösen finanszírozott projekt a bizonyíték arra, hogy bizonyos stílusok nem halottak és bizony nagyon sok folytatásra lenne igény. De ami a legjobban tetszik, hogy erről nem kell a kiadóval vitatkozni!"

Chris Avellone a blogján ötleteket és javaslatokat kért arra az esetre, ha az Obsidian is a közösségi finanszírozás útjára lépne - az egyik legnépszerűbb javaslat a Planescape: Torment folytatása volt, amelyet ma is az egyik valaha volt legjobb RPG-nek tartanak.

Eközben David Jaffe (sok-sok Twisted Metal és a God Of War I-II designere) a blogján szintén leírta, hogy elgondolkodott a közösségi finanszírozás kérdésén:

"Annak hatására, ami Tim Schafer Kickstarteres kezdeményezésével történt magától értetődően magam is elgondolkodtam egy esetleges közösség által finanszírozott projekten" - írta.

"Úgy gondolom nagyon klassz dolog, így jó lehetőség lenne. Azt hiszem nagyon ideges lennék, hiszen ez nem a kiadó, hanem az összes srác pénze lenne, akik összedobták, és őket nem lehet cserbenhagyni semmiképp."

David Jaffenek azért vannak félelmei a dologgal kapcsolatban.

"A legfőbb félelmem az, hogy ez egy idő után amolyan 'kinek van nagyobb' versennyé válna - Schafer összegyűjtött másfél milliót, Jaffe meg csak kétszázezret" - viccelt a híres designer

Úgy gondolom, ha esetleg lenne Planescape Torment II vagy valamilyen új David Jaffe játék, akkor a világ gamerei simán összedobnák azt a másfél milliót... Szerintetek?

Ti milyen játékot javasolnátok Chris Avellonénak vagy David Jaffe-nek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)