Hirdetés

Ezért vonult vissza valójában Chris Metzen, a Blizzard egyik legikonikusabb arca

|

A legtöbben azt feltételeztük, hogy szimpla kényelmi okokból és a családja miatt lépett le a Blizzard egyik legismertebbe embere. Mint kiderült, a helyzet közel sem volt ilyen egyszerű.

Hirdetés

Chris Metzen 19 éves korában besétált a Blizzard irodájába, és most, 23 évvel később kisétált. Emberünk kezdő kora óta ennél a cégnél dolgozott, és mindenkit meglepett, hogy ilyen fiatalon visszavonul. Komoly oka volt a távozásra.

Scott Johnson meghívta emberünket a saját podcast műsorába, ahol bővebben mesélt a korai nyugdíjba menetelről.

Otthagyni a Blizzardot egy elképesztően nehéz lépés volt. Kölyök korom óta ott voltam. Még 19 évesen vettek fel, és a Blizzard lett az egész lényem, bizonyos értelemben mindenemet meghatározta. Csodálatos volt, de általában megvan annak az ára, ha valaki így nyomja.

Attól függetlenül, hogy ma egy elképesztő sikersztoriként ismerjük az Overwatch indulását, nem volt ez mindig egyértelműen egy jó cím. A játék a 7 évig készülő Titan projekt hamvaiból állt össze, és ez megviselte a fejlesztőket.

Azok alatt az évek alatt nagyon kiégtem. Úgy éreztem, hogy valami változás kell, hogy le kell lassítanom. Nem akartam már húzni ennek az egésznek a terhét. Ettől függetlenül én Blizzardos srác vagyok, mindegy, hogy min megyek keresztül. Imádom azt a helyet. Imádom azokat az embereket.

Metzen, az egész Overwatch csapattal együtt végül sikerre vitték a játékot, de mire sikerült összekaparniuk magukat a Titan roncsai alól, addigra már megtörtént a baj.

Elkezdtek pánikrohamaim lenni jobbra-balra, és folytonos szorongás lett úrrá rajtam. Mielőtt visszavonultam, állandóan jöttek a rohamok, de nem tudtam, hogy mik ezek. Kat és én elmentünk a moziba, és csak úgy a film közepén előjött. Elképzelésem sem volt, hogy mi ez.

Egy idő után sikerült pánikrohamokként diagnosztizálni a problémát. Ez, és az újszülött kislánya végül arra kényszerítették, hogy meghozza a nehéz döntést. Ha Blizzard rajongó vagy, és érdekel Chris története, akkor mindenképpen érdemes végighallgatnod az egész műsort.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)