Hirdetés

Google Chrome OS - a jövő héttől?

|

A TechCrunch szerint néhány nap múlva debütál a Google operációs rendszere.

Hirdetés

Már csak párat kell aludnunk, s érkezik is a Google operációs rendszere, a Chrome OS – legalábbis az egyik vezető IT portál, a TechCrunch szerint.

Valószínűsítik a jövő heti megjelenést, s azt is, hogy egyelőre csak néhány speciális PC-n, mint például az Asus Eee szériáján fog funkcionálni.

A rendszer még közel sem lesz végleges változat, mindösszesen egy alpha, mely természetesen még olyan gyermekbetegségekkel küzd, mint például a drivertámogatás. Ugyanis megszámlálhatatlan hardvergyártó még azt sem tudja, mi fán terem a népszerű keresőmotort üzemeltető konszern oprendszere, tehát egyelőre célspecifikus irányba kell nyitniuk support téren. Így jöhetett a képbe az Asus termékcsalád is, mint első, szerencsés résztvevő.

A Google persze nem tétlenkedik, hiszen folyamatos tárgyalásokat eszközöl az Acer, a HP és a Toshiba háza táján, így az sem kizárt, hogy a közeljövőben megjelenő első, végleges oprendszerek ezen gyártók gépein fognak majd megjelenni, és teret hódítani.

Nemrégiben feltűnt az interneten néhány nem hivatalos fotó a Chrome-ról, viszont nehéz eldönteni, mennyire vitatható a képek eredetisége: a Google ugyanis semmilyen hivatalos sajtófotót nem publikált szoftveréről – tehát csak találgatni lehet a származásukat illetően.

Kíváncsian várjuk, mennyiben lesz rendhagyóbb, eltérőbb az eddigi, piacon fellelhető kínálattól a Chrome OS.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)