Hirdetés

A CIA és a Vatikán is szerkeszti a Wikipédiát

|

Az enciklopédiában végzett változtatásokat követő program leleplezte, hogy a CIA, a Vatikán, sőt vállalatok is érintettek bejegyzések nem feltétlenül jóhiszemű szerkesztésében.

Hirdetés

A Wikipedia olyan online tudástárnak készült, amelyet az önkéntes alapon verbuválódó szerkesztők legjobb tudásuk szerint, jóhiszeműen, a köz javára szerkesztenek. Sajnos az alapelgondolás nem mindig működik, a jóhiszeműség gyakran hiányzik a "szerkesztőkből". Előfordul, hogy nyilvánvalóan rongálási szándék vezet valakit, mint például a Sony PS3, illetve a Nintendo Wii konzolok oldalainak megrongálóit. Olyanra is akad példa, hogy egy cég változtat meg bejegyzéseket, aztán pedig remek viták kerekedhetnek abból, hogy a jó szándék, a pontosítás vágya vezette-e a kezüket, vagy az, hogy kedvezőbb színben tüntessék fel magukat.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)