Hirdetés

CISPA - újabb amerikai tervezet az internet szabadsága ellen

|

SOPA, PIPA - két, általános ellenkezést keltő törvénytervezet, amely meg is bukott. Erre most itt a CISPA.

Hirdetés

Elvileg, ahogy ez lenni szokott, a CISPA nemes gondolatból indult ki: meg kell védeni magunkat és az országot (Az Egyesült Államokról van szó) a cyberbűnözés ellen.

Ezzel nem is lenne semmi gond, ha végre valaki képes lenne normálisan végiggondolni a dolgokat, és nem csak a jogvédőkre, a lobbistákra figyelve javasolna olyasmit, ami erősen károsíthatja az internetezők jogait.

Személyes véleményem szerint kell szabályozás, ámde azt megfelelő, a piaci viszonyokat, az internetet jól ismerő szakértők segítségével kéne előkészíteni, nem úgy, hogy egy amerikai szenátor egyszer csak gondol egyet és butaságokat talál ki (amit  - gondolom - valakik sugalmaznak neki)...

A CISPÁról bővebben testvérlapunk, a PC World cikkében olvashattok.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)