Hirdetés

Civilization: Beyond Earth - Rising Tide - vízre szállunk az első kiegészítővel

|

Ősszel érdemes lesz megint elővenni Sid Meierék tavalyi stratégiáját, ugyanis az óceánokat is meghódíthatjuk a Civilization: Beyond Earth első kiegészítőjében. A Firaxis azért máson is változtat.

Hirdetés

A Firaxis bejelentette a Civilization: Beyond Earth első kiegészítőjét, ami a Rising Tide nevet kapta. Az ősszel érkező csomag alapjaiban átalakítja majd a sci-fi témájú Civ-játékot, ennek köszönhetően pedig az alapjátéknál változatosabban formálhatjuk az emberiség alternatív jövőjét.

Egyrészt, amint azt a címből sejteni lehet, a játékban lévő bolygók vizeit is meghódíthatjuk majd, ugyanis ezentúl a tengerekre is építhetünk városokat, hogy nyersanyagokat termeljünk ki. Ehhez persze rengeteg újfajta egység is dukál, de nem csupán úszó, hanem a vízen és a szárazföldön is egyaránt jól mozgó, lebegő járművekre is számíthatunk. Ezekkel a Beyond Earth-ben korábban nem látott tengeri alienekkel is meg kell majd küzdenünk.

Megújul a legújabb Civilization diplomáciai rendszere is, aminek kapcsán megjelenik egy újfajta erőforrás, a politikai tőke. A kiegészítőben négy új frakciót is játszhatunk majd, amik közül egyelőre csak egyet ismerünk. Az Al Falah nevű népcsoport a Föld közel-keleti részéről jött el, viszont az utazás alatt egy generációváltás is történt, így a történet szerint közülük sokan nem csupán a Földet, hanem egyáltalán bolygót sem láttak soha.

A korábbiakhoz képest sokkal változatosabban is fejlődhetünk, ugyanis a három affinitás (Purity, Supremacy, Harmony) mellé köztes, hibrid affinitások is érkeznek, különleges egységvariációkkal. Ugyanígy eldönthetjük, hogy teljesen szárazföldi, teljesen vízi, vagy a kettőt ötvöző birodalmat szeretnénk építeni. Különböző alien leletek felkutatásával és kombinálásával további előnyöket szerezhetünk, ám az új pályákon nem feltétlenül lesz egyszerű ezeket megtalálnunk: a két újfajta táj közül az egyik egy vulkáni földrész lesz, ami folyamatosan átalakul.

Mit gondoltok, megéri majd megint elővenni a Civilization: Beyond Earth-t?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)