Hirdetés

Civilization V - ezzel a moddal már mesterséges intelligenciát is fejleszthetünk

|

A Cambridge-i Egyetem által fejlesztett mod egy érdekes újdonságot ad hozzá a játékhoz, ami akár komoly veszélyt is jelenthet a világra.

Hirdetés

Hasznos dolgokat lehet alkotni egy mesterséges intelligencia segítségével, ugyanakkor potenciális veszélyforrásként is tekinthetünk a robotokra, ha épp úgy tartja kedvünk. Nemrég készült is egy mod a Civilization V-höz, ami egy egészen izgalmas aspektussal bővíti a stratégiai játékot.

Hirdetés

A Cambridge-i Egyetem egyik kutatóközpontja, a technológia veszélyeivel foglalkozó Centre for the Study of Existential Risk, vagyis a CSER készített egy apró kiegészítést a Civilization V-höz. A Superintelligence egy vadonatúj kutatási ággal, a mesterséges intelligenciával egészíti ki a technológiai menüt, így a különböző népek egy újabb területen szállhatnak versenybe egymással. Azonban ha nem vagyunk elég óvatosak, valamint nem gazdálkodunk megfelelően, akkor könnyen előfordulhat, hogy a világra szabadítunk egy szuperintelligens MI-t, és akkor bizony lőttek a bulinak.

A projekt vezetője, Dr. Shahar Avin szerint a videojátékok remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy egy széles közönség számára bemutassák a mesterséges intelligenciához vezető rögös utat.

Ti hogy viszonyultok a mesterséges intelligenciához?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)