Hirdetés

CLANG - elfogyott a Kickstarteren összegyűjtött pénz

|

Habár a kampány sikeresen zárult, a fejlesztőcsapatnak egyelőre nem sikerült további befektetőket találnia. Ami igazán kellemetlen.

Hirdetés

Tavaly érte el a kitűzött célt az a Kickstarter projekt, amely egy mozgásérzékelős kontrollekre épülő kardvívás szimuláció formájában szeretne korhű és részletgazdag játékmenettel tisztelegni a vívás művészete előtt. A projekt érdekessége, hogy Neal Stephenson vezeti a csapatot, akit a legtöbben a Snow Crash című elismert sci-fi regény szerzőjeként ismerhettek.

A félmilliós célt végül 26 ezer dollárral sikerült felülmúlni, ennek ellenére a cég bejelentette, hogy nem tudtak olyan befektetőket találni, akik hajlandóak voltak vállalni a kockázatot, melyet többek között a mozgásérzékelős kontrollerek kötelezővé tétele okozott.

„Amíg a játékon dolgoztunk, két nagy kiadó is bezárt, míg másokra most is nehéz idők járnak. Végéhez közeledik a jelenlegi generáció. Így ahelyett, hogy új, innovatív címekbe fektetnének pénzt, a kiadók inkább a már bejáratott márkanevekhez fognak ragaszkodni. Egy ilyen kiadónak a CLANG nagyon aggasztó hozzá kötődő vadi új hardver miatt."

A cég szerint a befektetés hiánya nem ölte meg a projektet, mert a csapat központi tagjai most is amolyan "hétvégi projektként" dolgoznak a játékon amíg nem kapják meg a megfelelő anyagi hátteret a folytatáshoz.

Ahogy ez az eset is mutatja, a sikeres Kickstarter még nem jelent sikeres projektet, így érdemes megfontoltan dönteni, mielőtt befektetésre adjuk a fejünket. Ti mit gondoltok? Melyik közösségi gyűjtésbe szálltatok eddig be?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)