Hirdetés

Clavilux 2000 - a jővő billentyűs hangszere?

|

Nemrégiben, amikor bemutattuk a tapipados "gitárt", igen nagy vitát váltott ki az újítás.

Hirdetés

Íme egy másik - a XXI. század billentyűs hangszerének nevezett Clavilux 2000.

Rengeteg sci-fi regényben és novellában képzelték el a jövő hangszerét olyannak, amely nemcsak hangokat, hanem fényeket is ad ki attól fügően, mit és hogyan játszik az előadó rajta.

A Clavilux 2000 működési elmélete egyszerű: minden egyes hang után, amelyet a billentyűzeten lenyomtak egy vizuális elem jön létre - egy csík formájában, amely mérete, pozíciója és színe attól függ, hgoyan nyomták le az adott billentyűt. a hossza és a magassága mutatja a lenyomás sebességét, a csík szélessége a hang hosszát.

Ezzel a módszerrel nemcsak a hangok, hanem a színek útján is meg lehet találni majd a harmóniákat, fel lehet fedezni ezeket. Az egy bizonyos hangzáshoz tartozó színek mindig a színskála ugyanazon részéről valóak. Minden hagnemnek saját színe van és a hamis hangok ellentétes színeket kapnak. Minél "színesebb" egy adott hangzás, annál színesebb lesz a kivetített mű - szó szerint.

A Clavilux 2000 nemcsak 2D-s hanem 3D-s módban is játszik színeket: lássuk hogyan:

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)