Hirdetés

CliffyB beszólt Notchnak a Minecraft VR kapcsán

|

Markus Persson Notch nem igazán örült annak, hogy a Facebook felvásárolta az Oculus Riftet. Elkaszálta a Minecraft VR projektet, amire Cliffy be is szólt szépen.

Hirdetés

Azt már biztos mindnyájan tudjátok, hogy a Facebook bekebelezte az Oculus VR-t. Rengetegen háborodtak fel a hír hallatán, de Cliff Bleszinski nem tartozik közéjük. Egy blogposztban védte meg a projektet, és a jókedvű írás végére még odaszúrt Notchnak egy pár szót.

„Az eszközöd csak annyira jó, amennyire az üzlet, és a közösség jó ami mögötte van.” – írja blogján CliffyB. „Ha a felhasználók nem fogják azt mondani, hogy fogd be és vidd a pénzem, ha a fejlesztők nem mutathatják meg, mit tudnak, akkor a projektnek annyi. A Facebook segíthet az ilyen dolgokban, ahogy segíthet elérni egy több milliárdos felhasználó tábort.” Ez még annyira nem volt gond, a vitát gerjesztő üzenet ez után hangzott el. „U.I.: Notch, a Minecraft elkaszálása olyan volt, mintha te lennél a mogorva kissrác, aki fogja a labdáját, és hazaviszi. Elég szánalmas húzás volt, ami engem nagyon elszomorít.”

Markus a Twitteren válaszolt:

„CliffyB, az Oculus egyik támogatója mogorva kissrácnak hívott, amiért elkaszáltam a Minecraft cuccot. Rohadtul az vagyok.”

„Egyébként a labda, amit hazavittem egy lehetséges ingyenes Minecraft verzió volt, ami az Oculus népszerűsítésére készült.” 

Az Oculus VR alapítója, Palmer Luckey is hozzászólt a témához. „Volt nála egy Rift egy évig, de alig történt bármilyen kutatómunka. Szerintem Notch egy remek srác, de így könnyű elkaszálni egy projektet, ami sosem kezdődött el igazán.” Válaszul Notch elmondta, hogy a Mojang rendesen dolgozott a játékon, és a cím valóban Minecraft VR Edition volt.

Te mit gondoltok az ügyről? Kicsit olyan sárdobálós lett ez az egész, nem?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)