Hirdetés

A Commodore 64 laptop az egyik legmenőbb egyedi építésű gép

|

Ben Heckendorn már rengeteg különböző rendszert alakított laptoppá, most pedig hosszú évek után rávette magát arra is, hogy egy hordozható Commodore 64-et készítsen.

Hirdetés

Ben Heckendorn már elég komoly rutinnal bír a különböző számítógépek és konzolok moddolásában, korábban a Nintendo konzolját szétcincálva épített egy hordozható Wii-t is. Ezúttal egy igazi klasszikust, egy Commodore 64-et alakította notebookká.

Illetve egy kicsit azért csalnia kellett, például a régi hatalmas tápegység helyett a GameCube sokkal kisebb helyigényű alkatrészét használta. Az egyik legfontosabb alkatrészből, a billentyűzetből viszont az eredetit építette bele, és hogy az új, kisebb méretbe beleférjen, itt is eszközölnie kellett néhány változtatást. A szándékosan a nyolcvanas évek dizájnját idéző gépet egyébként rekord gyorsasággal, másfél hét alatt elkészítette, pedig korábban évekig halogatta a projektet.

Ahogy lejjebb láthatjátok, a dizájn így tényleg rengeteget megőrzött a régimódi számítógépek látványvilágából, ha viszont ennél érdekesebb részleteket is szeretnétek megtudni a projektről, itt elolvashatjátok a Commodore 64 laptop készítőjének beszámolóját, még több képpel és néhány videóval is a munkafolyamatról.

Ti melyik klasszikus számítógépet vagy konzolt vinnétek magatokkal legszívesebben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)