Hirdetés

Commodore 64 - Régi külső, bivaly belsővel

|

A 80-as évek kultikus számítógépe, a C64 visszatér… látszólag.

Hirdetés

A retro hullám egyre jobban eláztatja az életünk minden területét. A divatban is tükröződik a régmúlt, ami az öltözéket és a frizurát illeti, már-már elfeledett akkordok köszönnek vissza a mai zenében és hódítanak a tucatnyi pixelből álló, porlepte játékok.

A Commodore USA gondolt egy merészet és a közeljövőben újra a boltok polcaira helyezi a C64-et. Most nagyon megcsapott a nosztalgia szele. A nyári, zánkai táborban ebéd mellől hívtak el a telefonhoz... Anyám volt az. Drága kis hangján gyorsan letudta az etikett által felállított köszöntési formát, majd megkérdezte: - most a LOAD-ot, vagy a RUN-t üssem be...? - Anyu ne csináld má'! Hát a RUN-t, a RUN-t!

A megszólalásig ugyan az a külső fogja jellemezni a mostani kiadást, mint az elődöt, ám a belsejében jóval több fog „dobigni", mint 64 Kbyte. Belevágtak egy 1,8 GHz-es Atom D525 két magos processzort, egy Nvidia Ion 2 grafikus kártyát, 4 GB RAM-ot, valamit egy 1 TB-os vinyót (valószínűleg tetszés - pénztárca szerint választhatunk). A jó öreg floppyt felváltotta a DVD meghajtó, de akár Blu-Ray olvasóval ellátva is megvehetjük. A masina tartalmazni fog egy C64 emulátort - ami élményben visszarepít minket a pöttyös bögrék korszakába -, valamint egy Workbench 5 operációs rendszert. Pár napja már képeken is megtekinthető, hogy hogyan is fog kinézni.

Az igazán fontos kérdésekre sajnos még nem derült fény, például hogy „vifilbe" fog kerülni és mikor lehet majd beszerezni. Mindenféleképpen jópofa próbálkozás, ám kérdéses, hogy igényünk lesz-e rá. Kelleni fog?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)