Hirdetés

Company of Heroes 2, The Last of Us, XCOM - mi történt a héten?

|

Nagyon sűrű hét áll mögöttünk, és természetesen számunkra a legjobb hír, hogy megjelent a 2013/05-ös GameStar. Ha bárki lemaradt volna bármiről, akkor most egyetlen kattintással mindent bepótolhat.

Hirdetés

Időnként nyilván túlzásokba esek - ahogy most is -, elvégre nem az a célom, hogy mindent összegyűjtsek egy cikkbe, arra megvan a saját Hírek menüpont a GSO oldalán. Tehát - ahogy ez már szépen lassan hagyománynak is tekinthető - inkább összeszedtem a számomra érdekes és fontos híreket egy csokorba, remélem tetszik majd a válogatás, mert ki örömmel fogadja a GameStar-os híreket, rossz ember nem lehet.

Pedig rossz emberek is vannak, szerencsére legalább humoruk akad. A hét fikázásának különdíját a Microsoft néhány alkalmazottja érdemli, akik a Google-nek próbálnak beszólni. A Google I/O fejlesztői konferencia egyik videóját figurázták ki, "ha máshogy nem megy, akkor tegyük röhejessé" alapon. Döntsétek el ti, mennyire megalapozott a kiszivárgott beszólogatás.

Na de mégis milyen dolog a rosszmájú dolgokkal kezdeni a híreket (mint például az is, hogy nem lesz Zombieland sorozat, be is vérzett kicsit a szemem, úgy felrántottam magam rajta, de mindegy is, hiszen ez a bekezdés egészen másról szól, nem is értem, miért beszélek még mindig erről, de olyan szomorú lettem, tényleg. Persze most tök mást akarok mondani, de a szívemben még mindig ott az a szúró, éles fájdalom, keserűség, a zombigyűlölő emberek iránti szánalommal vegyített értetlenség, a 21. század magányának jelképe, a cet gyomrának sötét magánya, bábeli zűrzavar, mentális atomvillanás a naplementében... oké, kicsit túlmentem a margón). Szóval, a hét híre (nem a zombis, nem a zombis) az, hogy megjelent a 2013/05-ös, vagy konyhanyelven szólva májusi GameStar magazin

Valahogy így. Még saját GameStar Hype műsort is kapott az újság, annyira örültünk neki, Mocsy fellépése pedig annyira zseni, hogy nem lehet kihagyni:

És persze nem csak a tartalom miatt érdemes beszerezni a lapot, a teljes játék is okoz pár óra önfeledt háborús mókát, nem a leglazább, tötyögős fajtából. Az Operation Flashpoint: Dragon Rising bemutató a linkre kattintva olvasható, szerintem érdemes kipróbálni, nem egy rossz darab.

Lehet persze azon is vitatkozni, hogy ByeAlex megérdemelte-e a tizedik helyet (én komolyan nem értem, hogy mit képesek emberek ennyit rugózni ezen), de sokkal jobb ötleteim is vannak a párbeszéd megnyitására. Itt volt például a Diablo 3 szülinapja, amelyre egy élő adással is készültünk a diablo3.hu stábjával kiegészülve. Jó volt, lesz még ilyen, ha majd a Diablo III konzolos változata is kifut végre. 

Jól látjátok, a fotózáshoz pózoló műfújás egyikünknek sem erőssége. Mazur fogja a kamerát, a koncepció az ő bűne, az utókor rajtunk röhög. Így megy ez mifelénk. Ennél sokkal szebb látvány a Black Ops 2 Nuketown 2025 pályája, amelyet sikerült élőben felépíteni, egy paintball pálya keretein belül élhetjük át a lövöldözés izgalmait ténylegesen. Zseni. Ahogy az is, hogy 2015-ben érkezik az Assassin's Creed filmami persze még önmagában nem garancia arra, hogy minőségi darab lesz, de azért illik reménykedni még a mai világban is.

Már csak két nap, és bemutatkozik az új Xbox. A szakma kíváncsian várja, hogy milyen lesz a nagy esemény (már vannak fotók a helyszínről), a közönség nagy részét pedig csak az érdekli, hogy vajon kell-e majd a folyamatos online kapcsolat, mert akkor mi lesz a warezzal, jaj, illetve hogyan alakul az MS pontok sorsa. Mi pedig szeretnénk ezt az alkalmat saját, rendszeres rendezvényünk elindítására használni, mert bizony mostantól remélhetőleg minden hónapban lesz GameNight! Móka, kacagás, élő műsor (a GSTV-n is), koccintás a közönséggel és a szakmabeliekkel (igen, szeretnénk ha a konkurencia is velünk bulizna, mert szerintünk jó arcok), lazulás, szeretet, hippiket megszégyenítő egység és harmónia. És olcsó sör. Mi kell még?

Beszéljünk a játékokról is kicsit, mert már illene. Megtudtuk, hogy a GTA 5 nem lesz bemutatva az E3-on, ami szerintem elég lehangoló, de nem meglepő fejlemény. Jöhetnek Mass Effect spin-offok, ami szerintem elég sok rajongónak rég nem látott mosolyt csalna az arcára, még talán azoknak is, akiknek a Mass Effect 3 után beleégett a "nem volt rossz, csak a vége szar" fintor a képébe. Az Assassin's Creed IV: Black Flag pedig ütősnek ígérkezik, engem aztán nem érdekel, hogy milyen minőségzuhanást eredményezhet az évenként kiadott új epizód, ha egyelőre ilyen minőséggel számolhatunk. Csak aztán nehogy tévedjek, attól mindig olyan fémes íz lesz a számban.

Persze az is nagyon érdekes, hogy mivel játszunk a hétvégén, de számomra sokkal izgalmasabb az, hogy mivel fogok majd játszani biztosan. Először is ott van az Nvidia Shield, mint konzol, aztán jön a The Bureau: XCOM DeclassifiedMocsy előzetese után a Company of Heroes 2 is meglehetősen vonzónak tűnik, de számomra az abszolút várós játékot most csak és kizárólag a The Last of Us jelenti. Ja, és mazur írta a cikket, végre írt GSO-ra, régi idők szele fú, elégedett a GameStar szív.

Volt még a héten egy Metro: Last Light teszt is a GSO-n, ezt is csak ajánlani tudom mindenkinek. Nem csak a tesztet, a játékot is, főleg PC-n olyan látványt nyújtott, amelytől a magamfajta konzolos nyikhaj szűkölve bújik a sarokba. Itt van már a konzolgeneráció-váltás ideje, maradjunk ennyiben. Az amúgy megvan, hogy mitől fél egy gamer újságíró? Nem, ez nem egy vicc, RG őszintén mesél arról, hogyan is szorongunk mi. Joggal. 

Ez volt a heti összefoglaló, és külön öröm, hogy holnap még lehet kicsit lazítani, a kedd lesz az új hétfő. Szóval pihenjetek sokat, igyatok rendesen és vegyetek GameStart! És igyatok rendesen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)