Hirdetés

Control - egy univerzumon osztozik az Alan Wake-kel?

|

Az Alan Wake nem csak említés szintjén van jelen a Remedy legújabb játékában, a két történet több szálon is kapcsolódik egymáshoz.

Hirdetés

Az Alan Wake kétségtelenül a Remedy legkultikusabb alkotása, amit nem csak a rajongók kedvelnek nagyon, de valószínűleg maguk a fejlesztők is. Noha az Alan Wake 2 tervben volt, végül nem kapott zöld utat a projekt; ennek ellenére az író emléke tovább él a stúdió másik játékában. Minden jel arra utal, hogy a Control és az Alan Wake ugyanabban a világban játszódnak, ugyanis az események központjában álló szervezet vizsgálja a Bright Falls-i történéseket.

Hirdetés

A Federal Bureau of Control nevű szervezet a természetfölötti események vizsgálatára és kezelésére jött létre, hogy megóvják tőlük a társadalmat. Ezen intézmény falai között vesszük át az irányítást főhősünk, Jesse Faden fölött, aki bejárja a szervezet komplexumát, miközben megpróbálja felvenni a harcot egy ellenséges invázióval. Az ügynökség persze rengeteg információt tárol korábbi történésekről. Ezek egyik csoportja az Altered World Events, avagy azok az események, ahol egy másik létsíkról jutottak a világunkba entitások. Ezek között találhatunk egy jelentést a Bright Falls nevű városban lezajlott eseményekről, ahol egy Alan Wake nevű író történetei megelevenedtek a valóságban. A jelentés lényegében egy rövid összefoglalója az Alan Wake cselekményének.

Az aktákat átkutatva még rengeteg utalást találhatunk a Remedy 2010-es klasszikusának eseményeire, például az ominózus termoszokról is szó esik. Az, hogy az alkotók egy világba helyezik a játékaikat, azt is eredményezheti, hogy Alan Wake a későbbiekben még feltűnhet alkotásaikban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)