Hirdetés

Cooking Simulator teszt - mit adhatok?

|

Ha még nem volt szerencséd megtapasztalni a konyhai káoszt, akkor a Cooking Simulator segít. Főzni azonban nem tanít meg.

Hirdetés

Valahol középtájt helyezhető el a szimulátorok spektrumán a Big Cheese Studio bemutatkozó alkotása. Kevésbé elborult ugyan a Goat Simulatornál, ám megoldásait tekintve nem oly komplex, mint az EF 2000 a maga lexikonszerűen vaskos kézikönyvével, ahogy a Microsoft Flight Simulator káprázatos látványvilágát sem tudja megközelíteni. Ennélfogva úgy is bátran nekiveselkedhetünk, ha a mindennapokban már egy tojásrántotta elkészítése is megoldhatatlan kihívások elé állít, mivel a játék tésztadagasztás, nokedliszaggatás, marinálás és flambírozás helyett csupán a mechanikák készségszintű kezelését várja el tőlünk. 

Hirdetés

Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!

Érdemes mihamarabb elsajátítani, majd izommemóriánkban rögzíteni az alapokat a szeleteléstől a fűszerezésig, mert a felhasználóbarátnak semmiképp sem nevezhető irányítás mindent elkövet, hogy sikerünk útjába álljon. Kezdetben több időt tölt majd az étek a járólapon, mint a tányéron, és emiatt csak részben okolható saját ügyetlenségünk. A felszínt épphogy megkapargató tutorialt követően célszerű inkább a szabad játékot választani, így megkötések nélkül garázdálkodhatunk a konyhában, és attól sem kell tartanunk, hogy csúfos kudarc lesz a történet vége. Merthogy azzal is készültek a fejlesztők, konkrétan egy lepukkant falatozóból kellene Michelin-csillagos gasztropalotát gyúrnunk annyi pénzből, amennyi egy hamburgerre sem elég, nemhogy világhírű séf és a keze alá dolgozó profi gárda szerződtetésére. Nincs más hátra, megragadjuk a húsforgató lapát nyelét, felhevítjük a sütőlapot, és magunk teljesítjük a futószalagon érkező rendeléseket, mielőtt lejárna az idő.

A pokol konyhája

Rendszerint a kijelzőn felbukkanó recept egyértelmű utasításait követő bevásárlással kezdődik a valóságtól eltérően villámgyors folyamatként ábrázolt sütés-főzés. Bizonyos termékcsoportokat menüből érünk el, másokat közvetlenül a polcon vagy a hűtőszekrényben találunk. És míg puszta kézzel egyszerre csupán egyetlen paradicsomot, burgonyát, egyebet hordozhatunk ide-oda a konyhában, tányéron már több is elfér. De óvatosan, mert törékeny jószág, akár a legfinomabb porcelán. Még szerencse, hogy a szintlépéskor választható módosítók között akad, amelyik garantáltan megőrzi épségét az idők végezetéig. Nem úgy a konyháét, mert elég egy apró figyelmetlenség, egy suta mozdulat, és máris lángokban áll az egész kóceráj. Mellesleg a konyha átrendezése is opció, de ahogy a Cooking Simulator egésze, úgy ez a szegmens is csak kisebb adagokban fogyasztható. Túlságosan komolytalan ahhoz, hogy kedvünk támadjon alaposabban elmerülni benne, arra pedig teljességgel alkalmatlan, hogy általa váljunk lefőzhetetlen konyhatündérré.

Cooking Simulator
Főzni garantáltan nem tanít meg, csupán ízelítőt ad abból, mi minden sikerülhet félre a konyhában.
Ami tetszett
  • Sokféle recept, rengeteg hozzávaló
  • Gyakorlásra és/vagy ökörködésre alkalmas sandboxmód
Ami nem tetszett
  • Távol áll a valóságtól
  • Irányítása kényelmetlen
  • Látványvilága műanyag hatású
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)