Hirdetés

Counter-Strike - majdnem kibírtunk egy hétvégét csalás nélkül

|

A hétvégi DreamHack is kitermelte a maga cheater botrányát. Ezúttal a Fnatic került a nem kívánt reflektorfénybe.

Hirdetés

A múlt heti Counter Strike: Global Offensive csalásbotrányt követően a két érintett csapat, a Titan és az Epsilon ki lett tiltva a DreamHack versenyről, és ezzel azt hitték, hogy sikerült is minimalizálniuk a csalás lehetőségét. Igazuk volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy mekkorát tévedtek.

A hétvégi parádét egy elsőre meglehetősen egyoldalúnak tűnő meccs szülte. Az LDLC vs. Fnatic küzdelem az első (meglehetősen gyors) 15 kör után 12:3-on állt. Még pár menet és a rajongói kedvenc Fnaticnak esélye sem lett volna a győzelemre. Ez volt az a pont, ahol a srácok megvillantották a titkos fegyverüket, ami egy rejtett hiba kihasználása volt.

Az Overpass térképen a Fnatic megcsinált egy olyan boostot (egymás fejére állnak a játékosok, így magasabbról láthatják be a csatateret), ami papíron nem lett volna szabad, hogy sikerüljön. A dolog mögött egy láthatatlan pixel állt (valószínűleg egy hiba miatt került oda), amire a CT start helyen felküzdötték magukat a srácok, belátták a térkép több mint felét, és még néhány lövést is leadtak a magaslati pozícióból. Nem meglepő, hogy megfordították az állást. A lenti videón 26:50-nél látható az exploit.

A dolog pikantériája: a Valve profi játékosokkal működik együtt az új térképek tesztelésénél. A versenyzőknek kötelességük lenne, hogy jelentsék az ilyen, és ehhez hasonló gondokat, és nem visszatartani azokat a szükség pillanataira. Később a Fnatic edzője, Devilwalk be is vallotta, hogy a csapat már két hónapja titkolja a hibás pixel létét.

A versenyszabályzat kimondja, hogy tilos a pixel-walking (ebben az esetben pontosan ez történt, tehát láthatatlan pixelen sétáltak) és tilos a hibák kihasználása. Amint megvádolták a csapatot ezen szabályok megsértésével, ők az LDLC-re mutogattak, és azt állították, hogy ők is egy illegális segédeszközt használtak.

A meglepően felkészületlen DreamHack nem tehetett mást, mint hogy elrendelte a meccs újrajátszását, de a közösség lecsapott. Az oly őszinte rajongással övezett Fnatic szurkolói dühödten rohamozták meg a fórumokat, és a kialakult viták miatt a csapat vezetősége úgy döntött, hogy inkább visszalépnek, és engedik az LDLC-t továbbjutni.

A megoldás nem jött könnyedén, és a Fnaticnak sok problémája lesz még ebből az ügyből, de egyelőre örüljünk annak, hogy az LDLC nem esett ki, és tiszta játékkal vihették haza a DreamHack első helyét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)