Hirdetés

Egymásnak esett két CS:GO szerencsejátékos oldal

|

A CS:GO Empire vádja szerint a CS:GO Wild botokat játszat valós játékosokkal szemben, illetve az oldal algoritmusai sem átláthatóak. Áll a bál, a CS:GO játékosok pedig jót szórakoznak ezen.

Hirdetés

Tavaly nyáron tört ki az a botrány, aminek következtében a Valve több olyan szerencsejátékos oldalt is bezáratott, amik CS:GO skinekkel üzérkedtek. Most egy újabb botrány van kialakulóban, főszerepben két fogadási oldallal.

Hirdetés

A CS:GO Empire mögött álló Akke, Twitteren vádolta meg a CS:GO Wild oldalt, egyenesen a "CS:GO szerencsejáték legnagyobb csalásának" nevezte azt. Akke állítása szerint egy kiskapu segítségével hozzáfértek a Wild felhasználóihoz és meccseihez. Az adatbázisban több olyan Steam profil is található, ami igen érdekes győzelem/vereség aránnyal jeleskedik, továbbá voltak olyan profilok, amelyeket pár nappal ezelőtt hoztak létre. Ez azért érdekes, mert a Steamen csak a regisztráció után 15 nappal tudunk cserét lebonyolítani, tehát ha a játékos nyert is volna valamit, azt sehogy se tudta volna megkapni. Ezek az érdekes felhasználók valószínűleg botok, amely segítségével a CS:GO Wild kihasználta a játékosokat.

Később a Wild egy nyilakozatában azt állította, hogy egy nemrégiben történt adatbázis áthelyezés következtében rés keletkezett a biztonsági rendszerükben. Egy felhasználó kihasználta ezt a hibát és hozzájutott a meccsek adataihoz. Ezután pedig a csalónak csak annyi dolga volt, hogy olyan meccsekbe lépjen bele, ahol bizosan nyerni fog. A Wild ezt a személyt és minden hozzá tartozó fiókot bannolt, továbbá minden érintettet kárpótolt. 

De még nincs vége. A szerencsejátékos közegben létezik egy kifejezés, a "provably fair". Ezt a terminust arra az algoritmusra használják, ami alapján meg lehet bizonyosodni róla, hogy a szerencsejáték tisztességesen műkődik. Nos, a vád szerint a CS:GO Wild ezen algoritmusa meg van buherálva, tehát azt csinálnak a felhasználókkal, amit szeretnének, és ezt Akke szerint meg is teszik.

Eközben a CS:GO Empire arról számolt be, hogy az elmúlt napokban folyamatosan DDOS támadásnak vannak kitéve, így popcornt ropogtatva várjuk, hogy mi fog kisülni az egészből.

Ti mit gondoltok a kialakult botrányról? Hogyan álltok a szerencsejátékos oldalakhoz?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)